Пенсионираният ракетен учен Анатолий Александрович има прямо предложение за това

...
Пенсионираният ракетен учен Анатолий Александрович има прямо предложение за това
Коментари Харесай

Надежда и безпътица за обикновения руснак преди изборите в неделя

Пенсионираният ракетен академик Анатолий Александрович има непосредствено предложение за това по какъв начин може да се усъвършенства съветската система за опазване на здравето: " Хвърлете върху нея атомна бомба ".

77-годишният академик е прекарал сутринта си подскачайки сред разнообразни лекарски кабинети в Можайск, град на към 110 километра западно от Москва, с цел да получи рецепта за медикаменти за лекуване на съсирек.

" Лекарите се ядосват на пациентите и пациентите - на лекарите ", споделя той за незадоволително финансираната система.

„ Ако доктор предпише скъпо лекарство в Русия, тогава локалната администрация му се кара – по-късно здравното министерство се кара на локалната администрация.”

Руският президент Владимир Путин, който би трябвало да завоюва четвъртия мандат в неделя, разгласи проектите си да удвои разноските за опазване на здравето през идващите шест години, както и голям брой други ограничения за справяне със обществените проблеми, написа в собствен материал AFP.

Но Анатолий, който е пристигнал със руски медали, прикрепени на гърдите му за обзор в болница, споделя, че предходни заявления от Кремъл доведоха до малко промени.

" Над 18 години с Путин нищо не се е подобрило. Корупцията се е влошила, съдилищата, прокуратурата, всичко е корумпирано, властта се е сляла с незаконния под земята свят и Путин знае това ".

Президентът организира вяла предизборна акция, отказвайки се да взе участие в телевизионни диспути и не снима нови материали за своя лична реклама.

Вместо това той и съответните държавни медии се стараят да укрепят имиджа му като човек, който е донесъл непоклатимост след хаоса през 90-те години, както и е възстановил позицията на Русия на международната сцена.

Това е обръщение, което се оказа известно измежду гласоподавателите, като се чака съвсем 70% от тях да поддържат Путин на изборите - съгласно държавните социолози - въпреки че доста от тях признават съществени проблеми след съвсем две десетилетия от ръководството на Путин.

Дяволът, който познаваш

Галина Белоусова, 30-годишна продавачка, която е довела своята дребна щерка за обзор в болница в Можайск, счита, че е по-трудно да се отглежда дете в този момент, в сравнение с през времето на нейните баба и дядо през руската ера.

Докато нейните баба и дядо са имали постоянна претовареност, брачният партньор на Белусова съумява да си намира единствено епизодично работа и може да мине повече от година, без да получи заплата.

" Всичко става все по-скъпо... наподобява, че беше по-лесно да се живее преди, в сравнение с в този момент ", споделя тя, добавяйки, че месечните помощи за деца едвам стигат за пакет пелени.

Белоусова задава въпроса дали нещо ще се промени през идващия шестгодишен мандат, само че въпреки всичко възнамерява да гласоподава за Путин, който даде обещание да усили разноските за фамилиите.

" Разбира се, че се надявам, че Путин ще усъвършенства нещо, макар че имам подозрения, само че би било рисково да избера различен президент ", споделя тя. " Страхуваме се, че ще е по-лошо. Знам какво да чакам от него. "

Останалите седем претенденти на изборите през уикенда са цялостен екип от утвърдени от Кремъл кандидати, в това число някогашния ефирен водещ Ксения Собчак, ултранационалистът Владимир Жириновски и милионерът болшевик Павел Грудинин.

Никой не излиза в допитванията до публичното мнение над 8 %, а на Алексей Навални, който е антикорупционен деятел и най-изявеният критик на Путин, му беше неразрешено да се кандидатира на правни учредения.

" Би било добре да има повече работни места. Тъй като компаниите страдат, груповите ферми умират... хората нямат къде да работят ", споделя работещият в пътното строителство Владимир Кириков.

На пътя, водещ към Бородино, мястото на кървавата борба през 1812 година с Франция по време на дейностите на Наполеон в Русия, Кириков похвали Путин за възобновяване на отбранителните качества на страната след " разрухата ", която му беше оставена от Борис Елцин.

Но очакванията на 25-годишния за идващия мандат на президента са ниски: " Само дето няма война ".

Източник: БГНЕС

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР