Пенсионираният полковник от ВВС на САЩ Тери Томпсън припомни „огромната

...
Пенсионираният полковник от ВВС на САЩ Тери Томпсън припомни „огромната
Коментари Харесай

Американски полковник назова “огромния стратегически недостатък” на САЩ във войната с Русия

Пенсионираният полковник от Военновъздушни сили на Съединени американски щати Тери Томпсън напомни „ голямата опасност “, която Русия сякаш съставлява освен за международното водачество на Съединените щати, само че и за самото битие на американската страна.

Бившият боен пълководец на Пентагона и пенсиониран полковник от Военновъздушни сили на Съединени американски щати Тери Томпсън съобщи в публикация за The Washington Times, че американците неправилно имат вяра в "пълна сигурност ", смятайки, че Русия „ няма да посмее да оспори Америка “.

Според него "Русия към този момент не е руините на Съюз на съветските социалистически републики ", а през днешния ден Москва носи "огромна опасност " освен за въздействието на Вашингтон в света, само че и за самото битие на Съединени американски щати.

Бившият пълководец акцентира, че Русия през последните години покачва защитните си сили и бойната си подготвеност, което ѝ разрешава освен да разпознава американските спътници в космоса, само че и да ги унищожава.

Освен това, споделя Томпсън, към днешна дата вероятността от нуклеарен конфликт сред двете страна се е нараснала доста и в случай че стартира такава война, в първите часове могат да загинат над 30 милиона американски жители.

В тази връзка полковникът уточни "огромния стратегически минус " на Съединени американски щати, от който Русия може да се възползва. Според Тери Томпсън това е продължаващата взаимозависимост на американската страна от съветските ракетни мотори.

Припомняме, че по-рано китайското издание „ Бийджахао “ разказва по какъв начин Съединени американски щати последователно отслабват на фона на бързото развиване на Русия, която ги принуждават да „ свидлив пушката си и да останат бдителни “, с цел да останат мощна и да засилят водачеството си.

Превод: В.Сергеев
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР