Пенсионираният бивш световен шампион по бокс в пет различни категории

...
Пенсионираният бивш световен шампион по бокс в пет различни категории
Коментари Харесай

Мейуедър съвсем сериозно подготвя ММА дебют


Пенсионираният някогашен международен първенец по бокс в пет разнообразни категории Флойд Мейуедър-младши (50-0, 27 КО) продължава с намеците за случка в света на смесените бойни изкуства.

Американецът даже неотдавна съобщи, че възнамерява да стартира подготовка с първенеца на Ultimate Fighting Championship (UFC) в полусредна категория Тайрън Уудли.

"Ще стартира подготовката си скоро. Ние с Тайрън сме говорили няколко пъти за това, тъй че скоро ще стартираме да работим в действителност ", съобщи Мейуедър.

Още през декември пък президентът на UFC Дейна Уайт съобщи, че компанията вори договаряния с Мейуедър за сключването на договорка. Не е ясно кой ще бъде конкурент на именития боксьор, в случай че той се причисли към UFC, само че суперзвездата на организацията Конър Макгрегър ще бъде голям любимец за среща реванш, само че този път в клетката. Друго име, което се спряга за дебюта на Мейуедър в осмоъгълника е това на някогашната звезда на Световната федерация по кеч (WWE) Си Ем Пънк, който се показа много едва в първата си ММА среща преди няколко години.

"Водим договаряния с Флойд за сключването на договорка с UFC. Нещата са действителни. Той обикновенно в медиите приказва за всякакви на пръв взор невъзможни неща, само че в следствие те стават истина. Ще забележим какво ще се случи ", съобщи Уайт.

Мейуедър въобще не се срами да даде високи оценки за своите умения в света на смесените бойни изкуства.

"Мога да се боря. Ако се правя оценка от 1 до 10, евентуално е 7. И считам, че мога да я издигна до 9, в случай че работя много. Разбира се, играта ми с ръце от 1 до 10 е най-малко 100. Играта ми с крайници от 1 до 10 я правя оценка на 4 ", съобщи решително боксовата легенда.

41-годишният Мейуедър разгласи отдръпването си от света на бокса, откакто спря суперзвездата на UFC Конър Макгрегър в 10-ия рунд на боксовата им среща предишния август в "Ти-Мобайл Арена " в Лас Вегас. Това беше първият дуел на Мейуедър за последните две години, до момента в който за Макгрегър това беше дебютна среща в света на бокса.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР