Пенсионирани бразилски военни прогнозираха, че страната може да стигне до

...
Пенсионирани бразилски военни прогнозираха, че страната може да стигне до
Коментари Харесай

Предричат гражданска война в Бразилия

Пенсионирани бразилски военни предвидиха, че страната може да стигне до революция поради дейностите на Федералния висш съд, който стартира следствие против президента Жаир Болсонаро.

Държавният глава е упрекнат в корист с власт и интервенция в активността на проверяващите органи. За първи път за вероятни закононарушения на държавния водач на обществеността стана известно от някогашния министър на правораздаването Сержио Моро. Според ветерани, които са учили в една и съща военна академия с Болсонаро, решението за започване на следствие изостря рецесията на обособените управляващи, а следствията от това биха могли даже да доведат до революция.

Бразилският министър на правораздаването и публичната сигурност Сержио Моро подаде оставка на 24 април. Той беше назначен от Болсонаро на поста с цел да се бори с корупцията, само че напусна откакто президентът освободи ръководителя на федералната полиция.

Моро счита, че по този метод бразилският президент е желал да предотврати следствието на наказателни каузи, свързани с неговите синове. След това съдията от Федералния съд Селсо ди Мело утвърди следствието на Болсонаро поради обществени обвинявания за потребление на служебното му състояние за персонална полза.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР