Пенсионерските организации, които поискаха осъвременяване на пенсиите спрямо актуалния осигурителен

...
Пенсионерските организации, които поискаха осъвременяване на пенсиите спрямо актуалния осигурителен
Коментари Харесай

Пенсионерски организации готвят протести

Пенсионерските организации, които желаеха осъвременяване на пенсиите по отношение на настоящия застрахователен приход и отпадане на тавана за всички пенсии, дават период от две седмици на ръководещите да подхващат ограничения за осъществяване на настояванията. В противоположен случай ще има митинги в цялата страна. Това съобщи един от основателите на петицията - ген. Васил Върбанов от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и запаса, пред " Дарик ".

Той опроверга информацията, че най-голяма част от пенсионерите с таван на пенсиите са военнослужещи, и уточни, че в случай че това ограничаване отпадне, най-високи действителни пенсии ще получават някогашните летци - сред 2500 и 3000 лв. месечно. Ген. Върбанов напомни, че измежду пенсионерите зрее напрежение и са нужни незабавни ограничения за увеличение на техните приходи.

„ Обещават напълно дребни промени. За тази година индексирането беше с 3.8%, а за идната година с 5.7% се дава обещание. Това спрямо обещанията да се вдигнат заплатите на по този начин раздутата администрация с 10% и нарастването на заплатите по върховете смущава пенсионерите и по тази причина е напрежението. Още повече, че над 2 млн. са в бедност и на линията на бедността - 321 лв. “, изясни ген. Върбанов.

„ Ще изчакаме да забележим по какъв начин ще работят комисиите и най-много комисията по бюджета, дали се плануват някакви ограничения, дали има вслушване в нашите оферти и от тези 2 милиона 1% да излязат на митинг, направете сметка, че това са 20 000 и няма да бъдат агитки, които да повикат, да повикат и да се приберат. Ще бъдем решителни и според закона ще си търсим нашите правила “, закани се един от основателите на петицията, ген. Васил Върбанов.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР