Пенсионери от Западна Европа, заселили се у нас, масово започват

...
Пенсионери от Западна Европа, заселили се у нас, масово започват
Коментари Харесай

Мика Зайкова обясни защо германците напускат България

Пенсионери от Западна Европа, заселили се у нас, всеобщо стартират да напущат страната ни. " Дойче Веле " споделя историята на немско семейство, което регистрира като огромна неточност решението си да се реалокира в България. Причината е повишаването на живота и непрестанните нападения на крадци в добричкото село Могилище, където са се заселили преди повече от 10 години, написа Блиц.

Преди години Ралф Ешки и брачната половинка му Бернадет напущат Германия и се преселват в България. Купуват си огромен парцел на преференциална цена и вземат решение да прекарат старините си там. 

" У нас към този момент не е най-евтино. На немските пенсионери не са им проблем цените, а сигурността. В България нямаш отбрана от грабежи. Пенсионерите в развитите стопански системи избират да отидат на чисти, красиви, спокойни места. Сегашните пенсионери от Европа са идвали в България в предишното, когато ситуацията е било напълно друго. Чуждестранните пенсионери може да се върнат в страните си, само че ние няма къде да вървим. Липсват институции. Това страна ли е? ", означи финансистът Мика Зайкова. 

Според журналиста Владислав Прелезов тези, които идват в България, изключително от Западна Европа, са тотално излъгани. 

" На доста места липсва канализация, вложения, инфраструктура, сигурност, електричество. Тези хора са привикнали да живеят по радикално друг метод. Минималната пенсия в Германия стана 450 евро, което е изцяло незадоволително. Разликата сред Източна и Западна Германия е към момента явна ", уточни той в " България заран ". 

По негови думи, в случай че се настанят няколко европейски фамилии в някое село, пейзажът ще се промени. " Ще са усмихнати, ще се опитат нещо да подобрят. У нас да кажеш на някого положително утро, без да те познава, е проблем ", заключи той пред Bulgaria ON AIR.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР