Пекинският офис по въпросите, свързани с Тайван, заяви по-рано тази

...
Пекинският офис по въпросите, свързани с Тайван, заяви по-рано тази
Коментари Харесай

Игра с огъня и заплаха за разчистване на стари сметки. Китай отново скочи на Тайван

Пекинският офис по въпросите, свързани с Тайван, съобщи по-рано тази седмица, че Китай се опълчва на всяка форма на военни връзки сред Съединени американски щати и Тайван и че Тайпе ще бъде осъдено за обвързването си с Вашингтон.

Коментарите бяха в отговор на отчетите във връзка със взаимното наблюдаване на тайвански и американски кораби на бреговата защита край източния бряг на Тайван. От офиса обявиха още, че са взети под внимание съответните отчети и че Демократично-прогресивната партия (DPP) ще си понесе отговорността и последствията от това, че си „ играе с огъня “.

Правителството на Тайван отхвърли да е имало сходен патрул, макар че съобщи, че двете страни в действителност са провели срещата за съдействие на бреговата защита. По време на нея за пръв път от подписването на съглашението за брегова защита през март са разисквани въпроси като противозаконния лов на риба и взаимните избавителни интервенции.

Министерството на външните работи на Тайван не загатна съответно Китай, а вместо това се придържаше към „ противозаконен, недеклариран и нерегламентиран “ лов на риба и двустранно съдействие в избавителни задачи.

Тайван и Съединени американски щати се договориха да организират по-редовни срещи, на които да разискват въпроси от съвместен интерес и да засилят качествата си да дават отговор на провокациите, които ги чакат.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР