Пекин. Предстоящите зимни Олимпийски игри привличат специално внимание към Пекин.

...
Пекин. Предстоящите зимни Олимпийски игри привличат специално внимание към Пекин.
Коментари Харесай

Insider: Китайската комунистическа партия е наказала над 600 хиляди души през 2021 година

Пекин. Предстоящите зимни Олимпийски игри притеглят особено внимание към Пекин. На този декор Китайската комунистическа партия (ККП) разгласява нов отчет, разкриващ, че е наказала 627 000 чиновници предходната година за нарушение на дисциплината и разпоредбите, оповестява Insider .

Според статистиката, оповестена от Централната комисия за надзор на дисциплината на ККП и Комитета за държавен надзор, най-наказваните през миналата година са нископоставените чиновници на равнище село и предприятия. Те са към 414 хиляди В същото време единствено 36 души са изправени пред наказателни ограничения на по-високо равнище на провинции и министерства.

Както обръща внимание изданието, като цяло през 2021 година са осъдени повече длъжностни лица, в сравнение с през 2020 година, когато 604 000 държавни чиновници бяха осъдени за нарушение на партийни правила. Обикновено случаите на членове на ККП, които са обвинени в корупция или немарливост, да вземем за пример, се отнасят до партийните дисциплинарни комисии на разнообразни равнища. И към този момент там се взимат решения за наказателни ограничения – от предизвестия и порицания до изключване от партията.

Известните случаи предходната година включват санкции за 47 длъжностни лица в градовете Жангжаже и Нанкин, за които дисциплинарните комисии са открили, че не са съумели дейно да се оправят с вълната на „ делта “ разновидността. Длъжностните лица в Сиан в този момент са в сходна обстановка, изправени пред дисциплинарни санкции за „ неприлично осъществяване на работата “ по преодоляване на ковид, което води до дълготрайно блокиране за цялостен град с 13 милиона жители.

Insider показва, че по времето на президента Си Дзинпин китайското държавно управление е било изключително ревниво в репресиите против публични лица в опит, както споделя той, да се изкорени корупцията. През 2016 година китайските управляващи оповестиха, че от 2013 година насам към този момент са санкционирали повече от милион чиновници.

Миналата седмица Централната комисия за инспекция на дисциплината на ККП излезе с изказване, в което даде обещание „ безмилостно “ да накаже тези, които „ се пробват да основават политически банди, клики и групи за въздействие “.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР