Пекин/Москва. Президентът на Китайската народна република Си Дзипин призова за

...
Пекин/Москва. Президентът на Китайската народна република Си Дзипин призова за
Коментари Харесай

ТАСС: Китайският президент Си Дзипин призова за осигуряване на безопасността и надеждността на газопровода „Силата на Сибир“

Пекин/Москва. Президентът на Китайската национална република Си Дзипин прикани за обезпечаване на сигурността, надеждността и екологичността при употребата на газопровода „ Силата на Сибир “, предава TACC .

С това изказване той стартира своята тирада по случай откриването на тръбопровода във видеоконференцията си с съветския държавен глава Владимир Путин.
Въвеждането в употреба на газопровода е значим резултат и началото на нов стадий в нашето съдействие. Бих желал да насочва няколко пожелания за по-нататъшното действие на газопровода “, сподели той.

" Необходимо е да се сложи преди всичко сигурността и надеждността на употребата на газопровода. Второто значимо нещо е неговата екологичност - значимо е да се обърне особено внимание на опазването на околната среда, да се внимава с употребата на ресурсите ", добави той.

Си Дзинпин означи, че употребата на газопровода „ Силата на Сибир “ е проектирана по този начин, че да способства за социално-икономическото развиване на районите, през които минава.
Президентът на Китай съобщи още, че развиването на връзките сред Русия и Китай е приоритет и за двете страни.

" Развитието на руско-китайските връзки е и ще бъде предпочитана външна политика на всяка от нашите страни ", съобщи той.

Превод и редакция: Теодор Пенев
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР