Пекин. Китай заплаши САЩ с последствия“, ако не оттегли скорошния

...
Пекин. Китай заплаши САЩ с последствия“, ако не оттегли скорошния
Коментари Харесай

RT: „Оправете грешките, или ще понесете последствията“: Китай отговори на САЩ за военните санкции

Пекин. Китай заплаши Съединени американски щати с „ последици “, в случай че не отдръпна скорошния санкционен пакет по отношение на военното съдействие сред Пекин и Москва, предава Russia Today .
Министерството на външните работи този път ребром съобщи, че Вашингтон неотложно би трябвало да изправи своите „ неточности “, преди да е прекомерно късно, или да си понесе следствията за решението.
„ Ние уверено призоваваме Съединени американски щати да изправят грешката и да анулират глобите. Иначе, Съединени американски щати би трябвало да понесе следствията “, съобщи представителят на китайското Министерство на външните работи Генг Шуанг, представен от китайските медии.
РТ напомня, че администрацията на Тръмп глоби китайския Департамент за развиване на оборудването – водещото тяло за реализиране на военни покупки – в четвъртък. Гневът на Вашингтон бе провокиран от решението на Пекин да купи съветски изтребители Су-35 и системи за Противовъздушна отбрана С-400. Съединени американски щати акцентират, че Москва в действителност е „ същинската цел “ на рестрикциите, отбелязва съветската медия.
Действията на Съединени американски щати обаче няма да се отразят на китайско-руското стратегическо съдействие, което единствено ще се уголемява за в бъдеще, означи Генг.
Последните наказателни ограничения наподобява не са нищо повече от инструмент, за напредване на финансовите ползи на Съединени американски щати.
„ Санкциите се употребяват като оръжие в нечестната конкуренция – съвършено си спомняме всичко това от обстановката със „ Северен поток 2 “, съобщи съветският сенатор Константин Косачев, който е ръководител на сенатския комитет за интернационалните връзки.
Наказателните ограничения са част от свързаната с Китай „ нервност “ поради непрекъснато растящата стопанска система на Китай, която скоро може да изпревари тази на Съединени американски щати, счита историкът и публицист Джералд Хорн. В изявление пред RT, анализаторът съобщи, че Вашингтон е получил добър съвет да приключи нападателния си метод, с цел да избегне непредвидимите последствия.
„ Ако тази съответна ескалация от страна на Вашингтон продължи, тогава не може да се планува какъв ще е крайният резултат “, изясни Хорн, като добави, че и Вашингтон, и Пекин ще понесат последици.
Яростният отговор на Китай идва на фона на вилнееща комерсиална война, провокирана от Съединени американски щати. Американският президент Доналд Тръмп реши да удари Пекин с нови мита, потвърждавайки, че има нечестна конкуренция и кражба на интелектуална благосъстоятелност от страна на Китай. Ескалацията към този момент докара до реципрочни мита върху артикули на стойност десетки милиарди долари и отвори разногласия в Световната комерсиална организация, напомня съветската медия.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР