Пекерман се оттегли от националния отбор на КолумбияХосе Пекерман вече

...
Пекерман се оттегли от националния отбор на КолумбияХосе Пекерман вече
Коментари Харесай

Пекерман се оттегли от националния отбор на Колумбия

Пекерман се отдръпна от националния тим на Колумбия
Хосе Пекерман към този момент не е селекционер на колумбийския народен тим. 69-годишният аржентинец разгласи своето решение по-малко от два месеца след края на Световното състезание в Русия, където Колумбия отпадна на осминафиналната фаза след осъществяване на дузпи от Англия. Той беше ментор на националния тим на колумбийците от 2012 година насам, като ги изведе до присъединяване на две следващи Световни шампионати – първо през 2014 година, когато Колумбия загуби от Бразилия в четвъртфиналите и след това на Мондиала в Русия, където отборът беше спрян от,,трите лъва “.

Президентът на Колумбийската Футболна федерация Рамон Хесерун окачестви престоя на Пекерман като доста сполучлив и отхвърли слуховете, че аржентинецът е напуснал представителния отбор заради искане на по-висока заплата, споделяйки че аргументите за отдръпването на експерта са персонални. В конференцията след оповестеното си решение, Пекерман подлага на критика медиите, за това че са навредили на националния тим със слуховете, че наставникът не е част от отбора поради своето финансово заплащане.,,Никъде не се чуват и споделят толкоз доста неверни информации, колкото тук. Не съм получавал предложения от други клубове или страни “.

Пекерман е някогашен селекционер на родната си Аржентина. Той беше старши-треньор на,,гаучосите “ на Световното състезание в Германия през 2006 година, когато тимът беше надвит от домакините на четвъртфинала след осъществяване на дузпи. Холандският деец Гуус Хидинк е любимец за нов селекционер на Колумбия дружно с наставниците на Иран и Хърватия Карлуш Кейруш и Златко Далич. Колумбия ще изиграе две другарски срещи в Съединени американски щати. В първата националният тим се изправя против Венецуела в петък, а седмица по-късно следва мач и с Аржентина. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР