Печелившият бизнес на Zoom не бе подминат от съдебни дела

...
Печелившият бизнес на Zoom не бе подминат от съдебни дела
Коментари Харесай

Глобиха Zoom за предаване на лични данни и „Зум-бомбиране”


Печелившият бизнес на Zoom не бе подминат от правосъдни каузи за персоналните данни
(снимка: CC0 Public Domain)

Zoom Video Communications, компанията зад известната платформа Zoom, се съгласи да заплати 85 милиона $ и да усъвършенства практиките си за сигурност, с цел да уреди правосъдно дело, в което е упрекната, че нарушава правата за дискретност на потребителите.

В груповия иск се твърди, че платформата е предала персоналните данни на консуматори на Фейсбук, Гугъл и LinkedIn, заяви. Освен това компанията е упрекната и за това, че хакерите могат да прекъсват видеоконференциите в Zoom, употребявайки развой, наименуван Zoombombing.

В правосъдното съглашение Zoom отхвърля да е позволила нарушавания. Предварителното споразумяване на разногласието изисква утвърждение от окръжния арбитър на Съединени американски щати Люси Кох в Сан Хосе, Калифорния. По отношение на компенсацията, клиентите на платформата ще имат право на възобновяване на 15% от техните съществени абонаменти или $25 (което от двете е по-голямо), до момента в който други могат да получат до $15.
още по тематиката
В допълнение към паричното обезщетение, Zoom се е съгласила да предприеме ограничения за сигурност, в това число известяван на потребителите, когато уредниците на или други участници употребяват приложения на трети страни.

Zoom събра към 1,3 милиарда $ от абонаменти за Zoom Meetings, до момента в който ищците желаят 85 милиона $ обезщетение, което смятат за рационално. Те също по този начин имат намерение да изискат до 21,25 милиона $ за правосъдни разноски.

Използването на Zoom от Covid-19, защото бизнесът, учебните заведения и колежите минаха към онлайн връзка. Компанията е имала 497 000 клиенти през април 2021 година по отношение на 81 900 през януари 2020 година

Но от Zoom споделят, че растежът на потребителите може да се забави или да намалее, защото от ден на ден хора се имунизират и стартират да се връщат на работа в офисите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР