Пазаруването през смартфони бързо прониква в целия свят, като 43%

...
Пазаруването през смартфони бързо прониква в целия свят, като 43%
Коментари Харесай

Покупките през смартфони променят драстично търговските практики


 Снимка: Shutterstock

Пазаруването през смарт телефони бързо прониква в целия свят, като 43% от потребителите всяка седмица вършат покупки през телефона си, демонстрира ново изследване на Ericsson Consumer & IndustryLab. Това ще докара до основна смяна в бранша на търговията на дребно. Използването на смарт телефони за пазаруване на артикули и услуги пък ще води до втората огромна смяна – а точно засилената приложимост на цифрови помощници (тип чат роботи и други). Освен на персонален консултант, който ще ги подкрепя при избора на съответен артикул, пазаруващите през смарт телефон считат, че технологиите за добавена и виртуална действителност ще им обезпечат същото „ преживяване “, като визитата във физически обект, прибавят анализаторите.

Когато на 11 ноември 2017 година китайският колос в е-търговията Alibaba съумя единствено за един ден да продаде артикули и услуги за $25 милиарда, като 90% от транзакциите бяха през мобилен телефон, стана ясно, че директното извършване на покупки през смарт телефона към този момент е всеобща процедура, прибавят от Ericsson.

Тази нова вълна на мобилно извършване на покупки не визира единствено Китай. Смартфонът дава „ в ръцете на потребителите “ безусловно всички артикули от целия свят, като този голям избор води до нова вълна от промени в промишлеността.

„ Потребителите от ден на ден разчитат на цифровите помощници в своите телефони при реализирането на покупките, като в това време се подтиква интереса и към смарт представителите, които биха поели автоматизацията на рутинните домашен покупки “, допълват анализаторите.

Прогнозите сочат, че извършване на покупки благодарение на цифрови гласови помощници ще доближат $40 милиарда през 2022 година, тъй че изборът на вида асистент може да се окаже по-важно от реализирането на действителни избор на търсената стока.

Физическите магазини ще би трябвало да се трансформират или ще изчезнат. 69% от днешните консуматори на AR и VR приложения считат, че до 3 години тези технологии ще обезпечат на смарт телефоните всички преимущества на физическите обекти. Същевременнно 36 на 100 от пазаруващите през смарт телефон към този момент считат, че би трябвало да заплащат по-малко във физическите магазини в сравнение с онлайн, единствено тъй като „ са си създали труда да отидат до магазина “.

“Бързопроменящото се държание на пазаруващите е значимо за всеки експерт в региона на 5G, умните домове, изкуственият разсъдък и Интернет на нещага “, разяснява Михаел Бьорн, началник на изследването в Ericsson Consumer & IndustryLab. - Когато потребителите стартират да употребяват изкуствен интелект, с цел да автоматизират ежедневните си покупки, това ще докара до засилено навлизане на IoT сензори, а от ден на ден семейства ще свързват към интернет своите битови електроуреди “, добавя той.

Трябва да се има поради въпреки всичко, че отчетът на Ericsson e основан на изследване измежду напредналите интернет консуматори в 10 града в света. Извадката съставлява дребна част от всички пазаруващи в света, само че е определена, тъй като цифровите технологии, употребявани от тези респонденти, ги слага в „ първите редици “ на фундаменталните промени, които ще настъпят в региона на търговията, изясняват анализаторите.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР