Пазарната стойност на американската технологична корпорация Епъл (Apple) се повиши

...
Пазарната стойност на американската технологична корпорация Епъл (Apple) се повиши
Коментари Харесай

Само за ден: Пазарната стойност на Епъл се повиши с близо 191 милиарда долара

Пазарната стойност на американската софтуерна корпорация " Епъл " (Apple) се увеличи с рекордните 190,9 милиарда $ единствено във вчерашната борсова търговия на фона на данните за намаляване на растежа на инфлацията в Съединени американски щати през октомври, заяви изданието " Бизнес инсайдър ". 

Това е връх за компания, чийто акции са листвани на тържищата в Съединени американски щати, отбелязва " Блумбърг ". Пазарна капитализация на " Епъл " към този момент доближава близо 2,34 трилиона $. 

Стойността на акциите на " Епъл ", която сега е най-скъпата корпорация в света, се увеличи с 8,9% при затварянето на борсовата търговия нощес на фона на повишаването на книжата на редица компании, търгувани на фондовия пазар. Скокът беше подсилен от данните за американската инфлация през октомври, които дадоха вяра на вложители, че Управлението за федерален запас (УФР) на Съединени американски щати ще забави темпа на повишение на лихвените проценти, отбелязва " Блумбърг ".  

Компанията " Епъл " е основана от Стив Джобс и от Стив Возняк на 1 април 1976 година За да я финансират, Джобс продава колата си, а Возняк - безценен калкулатор, който е имал, напомня ТАСС. 

" Епъл " създава някои от най-популярните софтуерни артикули в света, измежду които смарт телефоните " айФон " (iPhone), таблетите " айПад " (iPad) и компютрите " айМак " (iMac).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР