Пазарната ниша ще отбележи 30-кратен ръст в периода до 2025

...
Пазарната ниша ще отбележи 30-кратен ръст в периода до 2025
Коментари Харесай

Софтуер за анализ на емоции движи изкуствения интелект

Пазарната ниша ще означи 30-кратен растеж в интервала до 2025 година

Благодарение на софтуера за различаване на страсти, изкуственият разсъдък ще отговори по-адекватно на потребностите на хората

Системите с изкуствен интелект се научиха в последните години по-добре да разпознават и проучват човешките страсти и държание. Прогресът стана вероятен, с помощта на ускорения достъп до данни (социални мрежи и цифрово видео), технологиите за надълбоко образование, обработката на естествена тирада (NLP) и компютърното зрение, сочи разбор на Tractica.

Специалистите предвиждат по-нататъшен мощен растеж на пазара на програмен продукт за разбор на държанието и страстите на хората. Очаква се до 2025 година приходите в тази ниша да доближат 3,8 милиарда $, което е 30 пъти повече, по отношение на 2017 година, когато пазарът на програмен продукт за различаване на страсти възлизаше на 123 млн. $.
още по тематиката
Ключови браншове, които ще обезпечат растеж в продажбите на сходен програмен продукт, са търговията на дребно, рекламата, бизнес услугите, опазването на здравето и игрите. Инструментите за разбор на страстите и държанието на хората ще намерят приложение в области като сервизното обслужване, маркетинговите проучвания, медицината, образованието и създаването на игри, в автомобилната промишленост и други

За сметка на по-доброто схващане на човешките страсти, изкуственият разсъдък ще станат по-чувствителни към клиентите и пациентите, ще оказват помощ за рационализиране на просветителните методики и автомобилните системи. В последна сметка ще бъдат основани артикули и услуги, които отговорят по-пълноценно на потребностите на хората, заключава Tractica.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР