Пазарната драма около GameStop Corp. се разпространява все по-далеч от

...
Пазарната драма около GameStop Corp. се разпространява все по-далеч от
Коментари Харесай

Фиаското с акциите на GameStop ескалира

Пазарната драма към GameStop Corp. се популяризира все по-далеч от Wall Street, съобщи Yahoo!. Изстрелването на цената на акциите ѝ докара до повишаване на компании от Амстердам до Сидни, като търговците се надпреварват да залагат на това накъде може да се потопът от пари на дребни вложители.

Компаниите, чиито акции са играни на къси позиции, се трансфораха в най-големите цели, откакто GameStop мина през епично повишаване, при което нарастна с повече от 400% тази седмица. В Европа и Азия любимците за къси позиции са имена като Unibail-Rodamco-Westfield, които нарастнаха скочиха с над 20%, колосът в електронната търговия Rakuten и производителят на артикули за грижа за бебета Pigeon, които се повишиха с над 6,9% в Токио в четвъртък.

Също водени от " резултата GameStop ", търговците в Индия започнаха да изкупуват акции на търговеца на видеоигри. Така скъпите книги на компанията образуваха към 15% от дневния изтъргуван размера на една известна платформа, позволяваща на локалните поданици да купуват акции в Съединени американски щати.

Заради неточност на вложителите пък, австралийската компания с тикър GME, наподобяващ този на GameStop, се изстреля с 60% по време на днешната търговия. Някои чат стаи, посещавани от вложители на дребно в Китай, не бяха в положение да усилят цените на акциите.

Докато изключителната облага на GameStop завладя огромна част от финансовия свят тази седмица, малко на брой биха могли да предскажат, че вълнообразните резултати, зараждащи от форума на Reddit WallStreetBets, ще бъдат толкоз огромни.

" Не чакахме индийците да са в Reddit, четейки за GameStop ", сподели Ситашва Шривастава, съосновател и съ-изпълнителен шеф на платформата за търговия Stockal. Както и в други страни, защото от ден на ден индийци са съвсем под домакински арест поради ограниченията на държавното управление, доста от тях се стичат към фондовите пазари в страната и чужбина, което води до приток на пари от елементарни спестители.

Разбира се, мъчно е да се разбере какъв брой от тези поскъпвания се подхранват от вложителите на дребно, за разлика от продавачите на къси продажби, които закриват защитно позициите си, с цел да понижат риска. Така или другояче, динамичността на пазара явно се е трансформирала за доста акции.

" Пазарните фундаменти на фирмите са изцяло без значение ", сподели Крис Уестън, началник на научните проучвания в Pepperstone Group Ltd. в Мелбърн. " Всичко през днешния ден е инерция. "

" Нека не забравяме, че този модел работи добре заради сериозната маса ", сподели той. " Колкото повече това остава на първа страница и WallStreetBets поддържа тематиката на разискването на всички участници на пазара, толкоз повече почитатели получава общността и толкоз по-голяма е евентуалната тежест на капитала. "

Ето някои от най-забележителните придвижвания на акции през последните 24 часа:

В Австралия мощно играната на късно погребална организация оператор InvoCare Ltd. беше измежду най-добре представилите се в референтния показател S & P / ASX 200 в четвъртък.

Добивната компания GME Resources Ltd., която споделя сходен тикър като GameStop, нарастна с 60%. Изтъргуваният размер на акциите е бил с съвсем 2000% по-висок от междинния за три месеца, съгласно данните, събрани от Bloomberg.

Освен Rakuten и Pigeon, други мощно играни на късо японски акции, отчитащи облага, включват HIS, Mitsubishi Motors и Dentsu Group.

GameStop и AMC Entertainment Holdings Inc. бяха най-активните американски акции в сряда в приложение за търговия, ръководено от основаната в Шенжен Futu Holdings, което обслужва самостоятелни вложители в континентален Китай и Хонг Конг.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР