Пазарите в Азия затвориха петъчната с понижения, след като щатският

...
Пазарите в Азия затвориха петъчната с понижения, след като щатският
Коментари Харесай

Азиатските фондови борси завършиха седмицата в червения спектър

Пазарите в Азия затвориха петъчната с намаления, откакто щатският $ поевтиня поради възходящата неустановеност към данъчната промяна в Съединени американски щати, написа DailyFX.

Някои сенатори обявиха, че не одобряват програмата на републиканците за понижаване на налозите, до момента в който други обявиха, че към момента не са взели решение.

Несигурността на пазарите се повиши в допълнение след новината, че вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс ще отсрочи визитата си до Израел, поради напрежението в Близкия изток.

Основният показател на Токийската фондова борса Nikkei 225 падна с 0,62% до 22 553,22 пункта, макар информацията, че доверието в японската стопанска система е достигнало рекордно равнище.

В Австралия ASX 200 изгуби 0,24% от цената си и затвори порти при 5 997,00 пункта, до момента в който южнокорейският Kospi беше единственият показател, който се задържа в зеления бранш, отбелязвайки растеж с 0,51% до 2 482,07 пункта.

Индексът Hang Seng в Хонг Конг се намали с цели 1,09% % до 28 848,11 пункта, а борсата в Шангхай падна с 0,80% до 3 266,15 пункта. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР