Пазарите обръщат внимание на новините за споразумения относно лимита на

...
Пазарите обръщат внимание на новините за споразумения относно лимита на
Коментари Харесай

Цените на петрола се повишават поради рисковите пазарни настроения

Пазарите обръщат внимание на новините за съглашения по отношение на лимита на държавния дълг на Съединени американски щати, което поддържа рисковия вкус на търговците, а също по този начин упованията от срещата на ОПЕК +.

До обяд цената на августовските фючърси за нефт вид Брент нараства с 0,54% до 74,68 $ за барел, юлските фючърси за WTI - с 0,53% до 70,47 $.

Котировките на петрола се поддържат от рисковия вкус на търговците на фона на новините от Съединени американски щати. По-рано Сенатът одобри законопроект за повишение на тавана на държавния дълг, а преди този момент, в сряда, документът беше утвърден с болшинство от Камарата на представителите. След утвърждение от двете камари самодейността ще отиде за автограф при президента на Съединени американски щати Джо Байдън.

Сега пазарите чакат с неспокойствие срещата на ОПЕК и нейните съдружници в границите на алианса ОПЕК +, която ще се организира във Виена на 3-4 юни. Полугодишните срещи на ОПЕК и ОПЕК+ са изключително значими, защото участниците в...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР