Пазарите на открито в Италия вече са отворени след двумесечната

...
Пазарите на открито в Италия вече са отворени след двумесечната
Коментари Харесай

Нова професия по пазарите в Италия - COVID-19-мениджър

Пазарите навън в Италия към този момент са отворени след двумесечната карантина поради ковид. Търговците претърпяха големи стопански загуби. И все още условието към сергиите е да са най-малко на два метра и половина разстояние, клиентите влизат на пазара единствено откакто им се премери температурата, и наложително би трябвало да носят маски и ръкавици, а в случай че нямат такива - получават на място, написа МИА.
От общо 94 дейни пазари в Милано към този момент са отворени едвам 26. Продавачите се надяват клиентите да се завърнат скоро и да имат доверие в своите постоянни снабдители. С отварянето на пазарите бе въведена и нова специалност - тази на управител.
Какви са отговорностите на ковид мениджъра?
Ако до преди този момент бяха самобитни уредници на дейностите по пазарите, то през днешния ден фигурата на мениджъра е главната, която би трябвало да управлява спазването на всички разпореждания и ограничения за сигурност. Той управлява и позволява на хора, снабдители и клиенти о пазарите, както и да мери дистанцията сред сергиите, както и да следи за спазването на входовете и изходите на пазарите. Той е и човек, към който се обръщат търговците, в случай че има проблем, коментира БГНЕС.
Продавачите, обаче, са извънредно недоволни от ограниченията при отварянето на пазарите, с въвеждането на новите мениджъри, с слагането на оградни уреди, както и с ограничението на броя на клиентите по пазарите, като мощно се надяват ограниченията да бъдат облекчени след 18 май.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР