Пазарите на акциите на Уолстрийт се намират под известен натиск

...
Пазарите на акциите на Уолстрийт се намират под известен натиск
Коментари Харесай

Слабо понижение на Уолстрийт след покачване на напрежението САЩ-Китай

Пазарите на акциите на Уолстрийт се намират под прочут напън от продажби през първата половина на търговията в четвъртък, защото вложителите са обезпокоени от ескалиращо напрежение сред Съединени американски щати и Китай и по-продължително отрицателно икономическо влияние на пандемията от корона вирус.

Повод за терзание дава засилващото се в последните дни напрежение сред Вашингтон и Пекин по отношение на оправянето на Китай с епидемията от ковид, която в следствие прерасна в международна пандемия, заяви БНР.

Спад на фондовите тържища, откакто Тръмп заплаши Китай с нови мита поради COVID-19

Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския упрекна Китай, че организира огромна дезинформационна акция, като се пробва да отклони вниманието от "болката и всеобщото изтребване ", за които страната е виновна, започвайки "пропагандна офанзива " против Съединени американски щати и Европа.

Говорителят на 13-тия Националния национален конгрес на Китай (NPC) Чжан Есуй пък съобщи, че неговата страна ще отговори с противодействащи ограничения, в случай че Съединените щати наложат някакви наказания по отношение на пандемията от ковид. Всичко това дава нов мотив за безпокойствие за повишаване на комерсиалното напрежение сред двете най-големи стопански системи в света, освен това в миг, когато международната стопанска система е сложена на колене поради коронавирусната пандемия.

Негативно въздействие върху днешната търговия на Уолстрийт оказват и следващи слаби данни за трудовата претовареност и безработица в Съединени американски щати през последната седмица и за продължаващо стесняване на американската бизнес интензивност през май, въпреки и малко по-сдържано от достиганото през април дъно. И трите съществени американски фондови показатели стартираха днешната търговия със спад от към 1%, преди да парират част от първичните загуби.

Индексът DJIA се намалява с 0,33%, необятният показател S&P500 - с 0,63% и Nasdaq Composite - с 0,64%, само че откакто през вчерашния ден те завършиха със солидни покачвания, като Nasdaq удари тримесечен връх, а показателят S&P500 доближи най-високо равнище от 6-и март.

Европейските тържища също реагираха отрицателно на напрежението САЩ-Китай и на следващи слаби данни за бизнес интензивността в еврозоната и Англия през май, които потвърдиха какви съществено вреди нанесе коронавирусната рецесия върху европейската и международна стопанска система. Обшият европейски показател Stoxx Europe 500 затвори днешната търговия с намаляване от 0,74%, немският DAX падна с 1,4%, френският CAC 40 - с 1,14% и английският FTSE100 - с 0,85%.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР