Пазарджиклийка отправи гневен апел към водачите на автомобили. Тя за

...
Пазарджиклийка отправи гневен апел към водачите на автомобили. Тя за
Коментари Харесай

Жена на пешеходна пътека: Първата кола спира, следващите изпреварват

Пазарджиклийка насочи ядосан зов към водачите на коли. Тя за следващ път изпада в рискова обстановка, до момента в който пресича на пешеходна пътека. Жената показа за случилото се преди ден в града, наоколо до общината.

След като първата кола стопира, с цел да ѝ направи път, идната се пробва да я изпревари, минавайки на сантиметри от пешеходката. Оказва се в тази ситуация, че не една, а две коли пробват да преминат в това време. За благополучие не се стига до случай, само че държанието на доста водачи е хронично и няма приемливост.

„ Като изляза пред първата кола, безусловно би трябвало да спра пред бронята ѝ, с цел да се огледам още един път - дали пък някой няма да реши да я изпревари и да ме отнесе като куцо пиле домат, както споделят шегаджии, “ написа тя.

Ето какво е научила дамата във времето:

„ Правя този апел, откакто през днешния ден още веднъж попаднах в обстановка, от която ми идваше да ругая, да заклевам, да хуля и най-после да набия някого! И то в случай, че съм с много толерантен темперамент.

Пресичам на една от пешеходните пътеки пред общината. Първа кола стопира и ми дава път. Следващата я изпреварва и минава с мръсна газ на сантиметри от обувките ми и самата мен в тях. Беше такси. Нищо персонално, пиша това, тъй като се чака, че таксиметровите водачи са с една концепция по-професионални - возят пасажери въпреки всичко. Следващата кола също изпреварва първата и профучава под възмутения ми взор. Спасява ме само това, че съм била в такава обстановка толкоз пъти, че към този момент не мога да ги изброя. Не тъй като не са ме учили в учебно заведение да броя до толкоз, а по-скоро тъй като към този момент стартира да се трансформира съвсем във ежедневие. То ме е научило, че когато прекосявам, би трябвало да изчакам колите да спрат, а не просто да понижат. То ме е научило, че като изляза пред първата кола, НЕПРЕМЕННО би трябвало да спра пред бронята ѝ, с цел да се огледам още един път - дали пък някой няма да реши да я изпревари и да ме отнесе като куцо пиле домат, както споделят шегаджии. Само дето не е за смешка. За първи път ми се случва не една, а две коли да заобиколят спрял да даде преимущество автомобил. В центъра на многолюден град, по време, когато доста пешеходци си потеглят от работа и освен на тази пътека има пресичащи. Случвало ми се е обаче и друго (и то нееднократно!) - припрян водач да изпревари отдясно, единствено и единствено да не даде преимущество.

Защо?! Толкова бързо ли забравихте, че по този начин почина едно прелестно момиченце от Братаница?! Толкова ли бързате, че спестените секунди да са въпрос на живот и гибел?!

Само че и друго е на живот и гибел - нас също някой ни чака. И желае да се приберем живи и здрави! Ако на мое място през днешния ден на пешеходната пътека беше неопитно дете или разсеяна баба, можеше и да не се приберат у дома, където някой ги чака.

Бъдете здрави! Но бъдете и рационални! Пазете останалите хора на пътя! “
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР