Пазарджик. По повод неправомерния отказ на Общинския съвет-Септември за издаване

...
Пазарджик. По повод неправомерния отказ на Общинския съвет-Септември за издаване
Коментари Харесай

Пазарджик: Представители на бизнеса организират протест под мотото „По-справедливо използване на водата в община Септември“

Пазарджик. По мотив непозволения отвод на Общинския съвет-Септември за издаване позволение за свързване с минерална вода, в понеделник, организираме протестно събиране на тематика „ По-справедливо потребление на водата в община Септември “. Това заяви за Радио „ Фокус “ – Пазарджик Николай Проданов, притежател на хотел във Варварски минерални бани. Той изясни, че се оспорва в съда избраният размер на таксата за водопреносни услуги - 3.60 лв/м3.
„ Цената, която се заплаща към страната, е 0.50 лв/м3. Капацитетът на източника е 10 л/сек. Желанието на кмета е да получи водни количества, с цел да построи басейни в град Септември. Свободни количества, обаче, няма. 9 от тези 10 л са раздадени от „ Басейнова дирекция “ на разнообразни компании – минерален плаж, публични бани и други. За да направи кметът плаж в Септември, е належащо някой да се откаже. Един от методите е да се дефинира непостижима за ползвателите такса транспорт. Не може таксата за водопренос да бъде 7 пъти по-висока от цената на самата вода. По тази причина водим дело в Пазарджишкия административен съд. Оспорва се и актуването на водопровода като общински, защото по закон, откакто водопроводът минава на територията на повече от една община – нито една от общините не може да го актува, както е направил кмета на община Септември “, изясни Проданов.
Според него оспорването в съда е нежелано от кмета и пречи на реализирането на проектите локалната власт. „ Поради това всички капиталови планове на компанията в района са стопирани. С последния си акт кметът унищожава свързващия тръбопровод на хотела с минералния извор, унищожава и оградата на извора, държавна благосъстоятелност, представляваща санитарно-охранителна зона на минералния сондаж. Блокирана е работата на хотела, разрушено е държавно имущество, 15 души останаха без работа “, разяснява Проданов.
Ваня НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР