Пазарджик. Общо 11549 са семействата от област Пазарджик, които са

...
Пазарджик. Общо 11549 са семействата от област Пазарджик, които са
Коментари Харесай

Близо 11 550 семейства от област Пазарджик получиха еднократна целева помощ за отопление

Пазарджик. Общо 11549 са фамилиите от област Пазарджик, които са подкрепени с целева помощ и с еднократна финансова поддръжка за отопление през тази зима, оповестиха от Регионалната дирекция за обществено подкрепяне . От тях 11 254 са получили целева помощ за отопление за петте месеца на отоплителния сезон в размер на 523.55 лева, а утвърдените за приемане на еднократната финансова поддръжка от 300 лева, въведена от служебното държавно управление са 295. Отпусната сума е в размер на общо 5 980 531, 70 лв..

И през тази година най-вече са отпуснатите целеви помощи за отопление с твърдо гориво (дърва и въглища). От 12-те общини в региона единствено в Пазарджик и Панагюрище дребна част от правоимащите са поискали подкрепяне за отопление с електрическа енергия и единствено един гражданин на Пазарджик е предпочел помощ за природен газ. Най-голям брой са получилите целева помощ за отопление в общините Велинград – 3 010, Пазарджик – 2 899 и Септември – 2 203.

От Дирекциите „ Социално подкрепяне “ в област Пазарджик подкрепяне с целева помощ и с еднократна финансова поддръжка за отопление през тази зима са отказали на 3 906, т.к. не са отговаряли на изискванията за разпределяне на тази обществена помощ.

Еднократната финансова поддръжка за отопление в размер на 300 лева е въведена от служебното държавно управление, което обезпечи и спомагателни разноски за изплащането ѝ. Тя е предопределена за всички, на които е отказано отпущането на целева помощ за отопление заради превишаване на избрания диференциран приход с до 30 лв. или поради несъблюдение на условието за 6-месечна регистрация в дирекция „ Бюро по труда “, която да е дейна и към 1 ноември. От нея се възползваха и хората, които дават отговор на критериите, само че не са кандидатствали за нея в избрания за това период – до 31 октомври 2021 година На правоимащите декларирали приемането на помощта по банков път тя към този момент е по сметките, а от през днешния ден стартира изплащането и за тези, които са поискали да я получат посредством „ Български пощи “ ЕАД. Важно е да се знае, че тази помощ е еднократна и би трябвало да бъде получена от пощенските клонове в период до 23 декември тази година в това число.

Ако някой няма опция да получи персонално помощта си в пощенския клон, това може да направи негов родственик или непосредствен с нотариално заверено пълномощие.

Неполучените средства за еднократна финансова поддръжка се възвръщат в държавния бюджет.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР