Пазарджик. Министърът на отбраната Красимир Каракачанов прие тържествения строй на

...
Пазарджик. Министърът на отбраната Красимир Каракачанов прие тържествения строй на
Коментари Харесай

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов прие тържествения строй на Специалните сили в Црънча

Пазарджик. Министърът на защитата Красимир Каракачанов одобри тържествения строй на Специалните сили в Црънча, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ - Пловдив . Сред гостите е и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов. Те пристигнаха за честването на 78-ата годишнина от сформирането на Парашутната тайфа и основаването на българските Специални сили и откриването на новия учебно-тренировъчен комплекс на Учебен център „ Црънча “. По мотив годишнината ще бъдат наградени отличили се военнослужещи от Съвместното командване на специфичните интервенции (СКСО). След освещаването на учебно-тренировъчния комплекс „ Црънча “ командирът на СКСО генерал-майор Явор Матеев ще показа пред гостите изискванията в него и непосредствените задания пред командването за годината.

Поканени са още народни представители от Комисията по защита, представители на локалната власт, някогашни командири на Специалните сили, представители на сдружения и организации с принос за развиването на СКСО и други.

Учебно-тренировъчният комплекс „ Црънча “ е осъвременен, отговарящ на всички модерни условия образователен център, където военнослужещите от СКСО могат пълноценно да организират своята подготовка. Комплексът е съгласуван с всички екологични правила и актуалното законодателство на Република България.
На 15 май 2020 година представители на Министерството на защитата и компанията - реализатор „ Техно-Енерджи “ ООД подписаха Акт пример 2, с което бе даден старт на строителните действия за построяването на нови здания и ремонт на съществуващия сграден фонд на образователния център „ Црънча “. Срокът бе почти 330 дни. Дейностите по плана са на стойност към 6 милиона лв., отпуснати от Министерския съвет.
Проектът включва създаване на напълно нов битов корпус с 2820 кв.м. разгъната повърхност, с прилежащи към него кухненски блок с повърхност 808 кв.м., класни пространства и брифинг зала с повърхност 503 кв.м., създаване на боеви плац с естрада, пречиствателна станция, под земята контейнер с помпена станция, трафопост, паркинг, ремонт на кулата за ръководство на мишенното поле и други

Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР