Пазарджик. 91 жандармеристи положиха тържествена клетва за спазване на Етичния

...
Пазарджик. 91 жандармеристи положиха тържествена клетва за спазване на Етичния
Коментари Харесай

91 жандармеристи положиха тържествена клетва за спазване на Етичния кодекс за поведение на държавните служители в МВР

Пазарджик. 91 жандармеристи поставиха тържествена клетва за съблюдаване на Етичния кодекс за държание на държавните чиновници в Министерство на вътрешните работи. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . Церемонията се състоя в Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик при Академията на Министерство на вътрешните работи. С днешната тържествена гала приключва шестмесечната първична професионална подготовка на стажантите от Дирекция „ Жандармерия “ при Главна дирекция „ Национална полиция “. През миналите месеци те получиха знания по общи и профилирани полицейски дисциплини: правна, тактическа, стрелкова, криминалистическа и психическа подготовка, полицейска персонална отбрана, оказване на долекарска помощ. След привършване на образованието си стажантите получават статут на пълноправни служители на реда и ще извършват своите задания в Зоналното жандармерийско ръководство в София.
В своето послание съветникът на министъра на вътрешните работи доцент доктор Петър Моллов пожела на младите чиновници триумфи в нелеката им ежедневна професионална активност и изрази убеденост, че те ще не престават своето развиване в полицейската кариера.
Завършилите с отличен триумф стажанти бяха наградени от името на Ректора на Академията на Министерство на вътрешните работи и Директора на ЦСПП - Пазарджик. Празничен водосвет за здраве и триумф отслужиха свещеници от Пазарджишката духовна околия.
Гости на тържествената гала бяха Михаил Златанов – действен асистент на основния секретар, старши комисар Йордан Рогачев – шеф на ОДМВР - Пазарджик, Петър Белчев – заместник-областен шеф, комисар доцент доктор Станимир Илиев – заместник-декан на факултет „ Полиция “ в АМВР. На събитието участваха и комисар Борис Танев – шеф на Зонално жандармерийско ръководство - София, шефовете на ЦСПП в Пазарджик и Казанлък комисарите Стоян Зайков и Красимир Иванов, родители и близки на стажантите.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР