Пазарът в Димитровград затвори до второ нареждане заради ситуацията с

...
Пазарът в Димитровград затвори до второ нареждане заради ситуацията с
Коментари Харесай

Заради коронавируса Димитровград спря пазара си

Пазарът в Димитровград затвори до второ разпореждане поради обстановката с ковид. Това стана ясно след съвещание на Общинския действен щаб в града.
Това е едно от решенията на щаба, с което се цели да се ограничи разпространяването на вируса. Известно е, че пазара в Димитровград е най-голямото намерено пазарище и към него се стичат хора от цялата страна.
По рекомендация на Националния действен щаб и според издадена заповед на здравния министър се анулират всички публични, културни събития и всеобщи мероприятия на територията на община Димитровград. Провеждането на спортни мероприятия да се прави без аудитория. Забранява се провеждането на всевъзможни извънкласни форми и всеобщи мероприятия, в които вземат участие деца. Засилва се санитарния филтър и достъпа в част от обществените услуги като Центровете за работа с пълнолетни лица с увреждания, деца и младежи с увреждания и други обществени услуги. Преустановява се активността на клубовете на хората от третата възраст и читалища.
Препоръчва се ограничение на всеобщите мероприятия с частен темперамент навън и закрито. Препоръчва се стерилизация на градския превоз, автогара, жп гара и таксиметровите коли. Ще бъде осъществявана стерилизация във всички общински публични здания и центровете за работа с жителите.
Засилен е мониторингът на входа на детските градини с инфрачервени безконтактни термометри, които общината поръча и достави още през предходната седмица.
Още: " Бойко Борисов предлага да не се удължава грипната почивка (ВИДЕО) "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР