Пазарът на персонални компютри приключи една лоша година, но пазарът

...
Пазарът на персонални компютри приключи една лоша година, но пазарът
Коментари Харесай

Apple не можа да спаси смартфон индустрията от най-лошата й година от 2013-а насам

Пазарът на лични компютри завърши една неприятна година, само че пазарът на смарт телефони пострада още повече - най-малко с един индикатор. Смартфон промишлеността е доставила 1,21 милиарда устройства през 2022 година, отбелязвайки най-ниския брой доставки от 2013 година, съгласно откриватели от световния водач в пазарните изследвания, консултантски услуги е сферата на осведомителните технологии IDC. Доставките на смарт телефони са намалели с 11,3% на годишна база, написа MarketWatch.

Пазарът на лични компютри означи по-рязък спад на годишните доставки - 16,5%, съгласно отчет на IDC, само че броят на доставените устройства e е висок.

IDC означи, че 292,3 милиона лични компютри, доставени през 2022 година, към момента са " доста над предпандемичните равнища ", само че смарт телефоните са паднали до равнища, следени последно, когато iPhone 5 беше новият телефон на пазара.
 Apple понижи заплатата на шефа на компанията Тим Кук с над 40%
Apple понижи заплатата на шефа на компанията Тим Кук с над 40%

За 2022 година Кук получил заплата в размер 99,4 милиона $

Смартфон промишлеността приключи 2022 година с понижаване на доставките с 18,3% в международен мащаб през четвъртото тримесечие. Това е най-резкия спад в историята за едно тримесечие.

Apple е водач за четвъртото тримесечие в доставките на смарт телефони със 72,3 милиона, съгласно данните на IDC. Но до момента в който пазарният дял на компанията за тримесечието се е повишил до 24,1% от 23,1% година по-рано, Apple към момента вижда спад (14,9%) в размерите по отношение на този интервал.

През ноември компанията предизвести, че чака по-ниски доставки на моделите iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max, в сравнение с преди, защото доставчикът Foxconn беше обиден от COVID- 19 в Китай.

Другите производители на смарт телефони означиха по-сериозни спадове. Samsung Electronics е на второ място с 58,2 милиона броя доставки, отбелязва спад на размера от 15,6% на годишна база, до момента в който Xiaomi - на трето място с 33,2 милиона броя, регистрира спад от 26,3%.

Samsung победи Apple във връзка с годишния размер, доставяйки 260,9 милиона броя, съгласно данните на IDC, против 226,4 милиона за Apple.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР