Пазарът на жилища в САЩ представлява  33,6 трилиона долара и

...
Пазарът на жилища в САЩ представлява  33,6 трилиона долара и
Коментари Харесай

Гергана Тодорова: Докато ние не се променим като хора, няма как да се промени и държавата

Пазарът на жилища в Съединени американски щати представлява  33,6 трилиона $ и надвишава  Брутният вътрешен продукт на двете най-големи международни стопански системи - Съединени американски щати и Китай. През предходната година  в  Съединени американски щати са продадени близо 6  милиона жилища. Специално изследване демонстрира, че 42% от купувачите считат, че недвижимите парцели са по-добра инвестиция от акциите на фондовия пазар, само че 1  от всеки 10 американци продава дома си поради  подозрения за паранормална интензивност.  44% от хората в Съединени американски щати настояват, че са живели в  къща населявана преди този момент от духове, а  76%  имат вяра в съществуването на свръхестествени сили.
Най-скъпи  са къщите  на Хаваите,където цените са към 1 млн. $. Средната цена на къща в Америка обаче е  $428 700.Повече от половината американци (51%) споделят, че не могат да си разрешат да си купят дом. Цените на недвижимите имоти  непрестанно се покачват ,а  приходите варират в другите щати, само че междинната месечна вноска по ипотека е 1230 $ на месец за 30-годишен заем с закрепен лихвен %. С най-ниски лихви е жилищният пазар в Калифорния,където  работят и най-вече сътрудници за  продажба на недвижими парцели.  Хората,които посредничат в сделките на жилища в Съединени американски щати всекидневно са  дами на възраст към 56- 60 години.Наброяват   над милион и половина ( 1 564 537 ),   а 1 от  всеки 5 сътрудника или брокери   живее в Калифорния.

Жената с която ще ви срещна през днешния ден обаче е много по-млада от нормалната възраст  на американските сътрудници по продажба на недвижими парцели,независимо,че и тя самата се занимава тъкмо с, не живее в  Калифорния, а в Илинойс и още по-точно покрай Чикаго.

16-ти  епизод на рубриката “Америка - илюзии и действителности ” посетител е Гергана Тодорова, сътрудник по продажба на недвижими парцели в Чикаго, която  предходната година бе отлична от огромната компанията в която работи като отличник по брой на продажби.


Преди 23 години Гергана Тодорова се дипломира, тръгва  към  Америка, само че преди да сбъдне американската си фантазия се случва нещо доста по-съществено и значимо:
" В Северна Каролина аз и брачният партньор ми, тогава още не бяхме женени работехме като експерти в селското стопанство. Двамата с него имаме бакалавърска степен агробизнес. Това ни даде опция да дойдем тука и да работим за една от най-големите компании в Америка.

Дойдохме в Америка и в действителност животът ни потегли по този начин, че ние трябваше да се оженим. Ние бяхме 6 години бяхме двойка,но в никакъв случай не сме говорили за сватба. Аз си припомням,когато си открих годежния пръстен в неговото яке и му се скарах, за какво ми е купил годежен пръстен. И той остана безусловно сюрпризиран. Ние се оженихме безусловно за 3 дни. Но отново си го направихме сантиментално, тъй като взехме решение да отидем в Лас Вегас и там да се оженим. Наистина стана доста бързо, доста импулсивно и може би това на мене ми хареса доста. Може би защото  съм го  очаквала, още повече, че ще отида и в Лас Вегас и дори си купих тъкмо за 2 часа булчинска рокля.И всичко стана  доста бързо. Сватбата ни беше във “Фламинго ” хотел и  бяхме аз, моят брачен партньор и едни наши другари. Вече в България като се прибрахме, там бяхме в доста фамилен кръг.

За първи път ние закупихме жилище 2005 год. След като закупих жилище, аз тогава бях мнго млада. След като закупих това жилище в никакъв случай не съм си мислила, че в миналото мога да работя тази работа. Но животът ми се стече по този начин, че след време започнах да закупувам жилища за инвестиция, които мога да приписвам чартърен, моето семейство се разрасна и аз в един миг взех решение, че би трябвало да отстранявам повече време на фамилията си. 

И както множеството хора си мислят, че сътрудниците единствено отварят порти и поприбират чекове от деня на договорката същото си го мислех и аз, до момента в който не започнах да работя тази работа и разбрах, че работата на сътрудника на недвижими парцели е безбройни часове. 

Моят ден стартира в 7:30 сутринта пред компютъра, до към 12:00 оправям документи, след обяда демонстрирам жилища и откакто се върна сядам пред компютъра до полунощ...

Почти нямам време за фамилията си. Значи тъкмо това, което желаех да направя, не направих, само че по тази причина пък моето семейство доста ме поддържа и моите деца също. Те са привикнали повече време да са сами, да се оправят сами и може би това е добър урок за тях, тъй като те по-бързо съзряват по-този метод ", описа за рубриката “Америка - илюзии и действителности ” Гергана Тодорова.

Още по тематиката в звуковия файл.

По обявата работи: Гергана Хрисчева
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg