Пазарът на жилища по крайбрежието на Коста Бланка се върна

...
Пазарът на жилища по крайбрежието на Коста Бланка се върна
Коментари Харесай

Най-известната дестинация сред чужденците


Пазарът на жилища по крайбрежието на Коста Бланка се върна на виновността отпреди началото на пандемията, провокирана от ковид. Аликанте е най-известната испанска провинция измежду чужденците, решили да влагат в недвижими в страната, сочат данните на консултантската компания Colliers International. От всички осъществени продажби на жилища в Аликанте, 17.6% са с чужденци. В Малага техният дял е 11.4%, а в Барселона – 8.7%. За столицата Мадрид този % е 7.7%, а за Канарските острови – 7.6%. Следват Валенсия и Балеарските острови, надлежно със 6.3% и 6.2%.

„ Силно търсене на жилища. Реализираните покупко-продажби през първото полугодие на настоящата година са повече по отношение на същия интервал на 2008 година “, показват анализаторите на консултантската компания.

През 2022 година жилищният пазар в Испания ще се радва на ценова непоклатимост. В същото време в някои райони, в това число Аликанте, цената на квадратен метър ново може да регистрира растеж от 5% до 10%. Причината е, че и през първите месеци на идната година ще продължи повишаването на строителните материали.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР