Пазарът на доставка на телевизионно съдържание преживява драматични промени, които

...
Коментари Харесай

Телевизията е мъртва, да живее телевизията

Пазарът на доставка на телевизионно наличие претърпява трагични промени, които от ден на ден форсират темповете си. Делът на обичайна линейна телевизия понижава непрекъснато, а тя стартира да възприема интернет като своето ново място и като източник на фенове и доходи. Интернет доставчиците също имат потребност от нови услуги, с които да притеглят клиенти. Това важи с особена мощ и за телекомите, които са в развой на промяна от мобилни оператори в компании за разнородни цифрови услуги.

Пандемията единствено форсира тези трендове. Да, поради ковид и престоя на множеството хора вкъщи потреблението на телевизия и всякакво видео, музикално или текстово наличие в целия свят е повишено, демонстрират разнообразни изследвания като тези на Axios и eMarketer. Но в това време делът на платените телевизионни услуги (тоест тези, доставяни през кабелен или сателитен оператор) понижава. Което не значи, че идва краят ѝ, а по-скоро, че измененията в потреблението ще доведат до нови, разнообразни услуги, комбиниращи обособени съставни елементи като телевизия с видеострийминг, кино каталози, YouTube, даже игри. Зрителят желае да гледа, само че желае да го прави не в избран час, а когато може и желае. Така доставчиците трансформират и услугите си към напълно нови интернет платформи. Едно е несъмнено: свърши ерата, когато малките екрани диктуваха какво къде и по какъв начин да гледаме.
Изцяло нов вид услуги
Хората свързват Android с мобилните устройства и най-вече смарт телефоните. Целта на Android обаче постоянно е била много по-амбициозна. Това би трябвало да бъде универсална платформа за най-различни устройства - от смарт телефони, през таблети до умни джаджи, тв приемници и даже коли. Така преди време се ражда Android TV - платформа, която да преобрази тв приемниците.

Android TV се предлага в много устройства, като задачата е те да получат много от функционалностите, познати от смарт телефоните. Сред тях е достъп до доста приложения, онлайн услуги, Гугъл Assistant и други Достъпът до Гугъл Play Store обезпечава и игри, разнообразно наличие и други Всичко това става от отдалеченото на тв приемника.

През годините Гугъл последователно стартира да уголемява Android TV и към самите оператори, а освен към производителите на устройства. Чрез нея фирмите могат да предложат на клиентите си още по-голямо многообразие от услуги и функционалности на едно място, като надграждат личните си услуги върху базата Android TV.

Така се ражда и новата платформа EON на Vivacom. Услугата е създадена от притежателя на телекома - United Group, като се предлага в няколко страни.Тя към този момент е налична и в България, като предлага огромен набор от функционалности с Android TV, както и лични благоприятни условия. Сред тях е поддръжка на списък за над 200 канала, който разрешава гледане до седем дни обратно. Има и видеотека с над 10 000 заглавия на български, разнообразни пакети канали и други На разположение е функционалност за опазване на наличие, увещание за предаване и други Има режим за деца, както и много други варианти.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР