Павликени. Концерт по случай 140 години от Освобождението на България

...
Павликени. Концерт по случай 140 години от Освобождението на България
Коментари Харесай

БСП-Павликени и Национално движение „Русофили“-Велико Търново организираха концерт по повод 140 години от Освобождението на България

Павликени. Концерт по случай 140 години от Освобождението на България проведоха в Павликени Общинският съвет на Българска социалистическа партия, взаимно с Национално придвижване „ Русофили “-Велико Търново и Павликени и Руския клуб „ Берьозка “ в града. Това оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия .
Общинският ръководител на БСП-Павликени Христо Кавалски напомни, че в Освободителната война са взели участие над 120 доброволци от павликенския край. Наред с тях е и персоналното присъединяване на една духовно извисена персона - поп Петър Драганов, служил в с.Дъскот, който е един от тримата свещеници, взели участие на 18 май 1877г. в град Плоещ при освещаването на Самарското знаме.
С приветствен адрес към присъстващите се обърна евродепутатът Момчил Неков. " Нека пазим свободата, която бе извоювана и да предаваме на поколенията историята, която ни кара да бъдем горди и почтени българи - свободни и смели, борбени и утвърждаващи ", написа той в посланието си. Обръщение към присъстващите направиха и народните представители от Българска социалистическа партия Весела Лечева, Валентин Ламбев и Явор Божанков. „ Постигнатото от героите би трябвало да бъде предпазено с дейностите ни всеки ден “, поздравиха депутатите.
В празненствата, отдадени на Националния празник на България – 3 март, присъединяване взеха и смолянските социалисти- националният представител Дора Янкова, ръководителите на Областния и Общнския препоръки на Българска социалистическа партия – Рабие Кьосева и Милко Гавазов, ръководителят на Общинския съвет на Смолян Димитър Кръстанов, ръководителите на Младежкото обединяване и Движението на ветераните на Българска социалистическа партия – Смолян Здравка Кавалова и Петър Харадинов.
Гост на тържествата беше и членът на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров. В знак на благодарност към братята- освободители бяха поднесени доста венци и цветя.
„ 3 март има силата да сплотява и сплотява нацията, по тази причина дано сме единни за просперитета и бъдещето на България “ -пожелаха социалистите.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР