Пътят Варна-Златни пясъци ще бъде затворен след 11 часа в

...
Пътят Варна-Златни пясъци ще бъде затворен след 11 часа в
Коментари Харесай

Протест блокира пътя Варна-Златни пясъци

Пътят Варна-Златни пясъци ще бъде затворен след 11 часа в региона след отбивката за Слънчев ден. Причината е митинг на живеещите в околност Ален мак и курорта " Чайка ".

Проявата е в символ на митинг против положението на инфраструктурата в региона, оповестиха уредниците на акцията. Това е четвъртият следващ митинг на хората от началото на годината. Организира се от Гражданския съвет за развиване на кк " Чайка ", основан през февруари тази година.

Преди повече от две години по Оперативна стратегия " Опазване на околната среда 2014-2020 " започва работата по план за подготовка и осъществяване на план с развиване на инфраструктурата за отпадни води и агломерации к.к. " Златни пясъци ", община Варна. Обектът е " Инженеринг - Частично създаване, реорганизация и рехабилитация на канализационна мрежа в Следствен отдел към окръжна прокуратура " Ален мак ", гр. Варна ". Общата стойност на плана е 37 150 155 лева с Данък добавена стойност. Финансирането е от Кохезионния фонд на Европейски Съюз и от държавния бюджет, заяви БНР.

Ремонтните действия обгръщат ул. " Боян Бъчваров " и ул. " Янко Славчев " (находящи се в региона на к.к. Чайка), състоящ се от полагане на ВиК инфраструктура по дължината на двете улици.

Близо три години след началото на тези действия, положението и на двете улици е пагубно. Пътят е в неведнъж по-лошо положение от преди началото на ремонтните действия, новоасфалтираните сектори са повече великански кръпки, в сравнение с възобновени пътни настилки. На места има подли пропадания, образували са се големи и доста рискови дупки, които не просто пречат за естественото прекосяване с автомобил, само че основават съществени предпоставки за произшествия. Труднодостъпни и сравними с трасета за офроуд са и улиците " Боян Бъчваров " и " Петър Попов " в региона. Няма метод даже към плажната линия, безвреден за шофиране и напредване. Уличната мрежа в региона в допълнение е тежко компрометирана и от чести поправки на ремонтите, които се постановат от водопроводни и други инфраструктурни повреди. Градският превоз е мощно усложнен да обслужва пълноценно спирките в региона, защото маневрирането на рейсовете е голямо тестване без да настъпят вреди и вреди по тях.

Според община Варна ремонтът на уличната инфраструктура в курортен комплекс " Чайка " е част от огромната им стратегия за облагородяване на региона, която включва и реновиране на улиците в местността Ален мак, възобновяване на панорамния път Варна - Златни пясъци и на сектора от път VAR 1082, попадащ в обсега на свлачище " Трифон Зарезан ". Срокът за реализация е до 3 години, а финансиране ще се търси от държавния бюджет или посредством дълготраен заем.

Въпреки това, жителите на местностите " Ален Мак " и к.к. " Чайка " ще продължат с протестните дейности, защото не имат вяра на обещания.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР