Пътят Варна-Златни пясъци ще бъде затворен след 11 часа в

...
Пътят Варна-Златни пясъци ще бъде затворен след 11 часа в
Коментари Харесай

Затварят пътя Варна-Златни пясъци след 11 часа

Пътят Варна-Златни пясъци ще бъде затворен след 11 часа в региона след отбивката за Слънчев ден. Причината е митинг на живеещите в околност Ален мак и курорта  “Чайка ”. Проявата е в символ на митинг против положението на инфраструктурата в региона, оповестиха уредниците на акцията. Това е четвъртият следващ митинг на хората от началото на годината. Организира се от Гражданския съвет за развиване на кк “Чайка ”, основан

Преди повече от две години по Оперативна стратегия “Опазване на околната среда 2014-2020 " започва работата по план за подготовка и осъществяване на план с развиване на инфраструктурата за отпадни води и агломерации к.к. " Златни пясъци ", община Варна. Обектът е “Инженеринг - Частично създаване, реорганизация и рехабилитация на канализационна мрежа в Следствен отдел към окръжна прокуратура “Ален мак ", гр. Варна ". Общата стойност на плана е 37 150 155 лева с Данък добавена стойност. Финансирането е от Кохезионния фонд на Европейски Съюз и от държавния бюджет.

Ремонтните действия обгръщат ул. " Боян Бъчваров “ и ул. " Янко Славчев “ (находящи се в региона на к.к. Чайка), състоящ се от полагане на ВиК инфраструктура по дължината на двете улици.

Близо три години след началото на тези действия, положението и на двете улици е пагубно . Пътят е в неведнъж по-лошо положение от преди началото на ремонтните действия, новоасфалтираните сектори са повече великански кръпки, в сравнение с възобновени пътни настилки. На места има подли пропадания, образували са се големи и доста рискови дупки, които не просто пречат за естественото прекосяване с автомобил, само че основават съществени предпоставки за произшествия. Труднодостъпни и сравними с трасета за офроуд са и улиците “Боян Бъчваров " и “Петър Попов " в региона. Няма метод даже към плажната линия, безвреден за шофиране и напредване. Уличната мрежа в региона в допълнение е тежко компрометирана и от чести поправки на ремонтите, които се постановат от водопроводни и други инфраструктурни повреди. Градският превоз е мощно усложнен да обслужва пълноценно спирките в региона, защото маневрирането на рейсовете е голямо тестване без да настъпят вреди и вреди по тях.

Според община Варна ремонтът на уличната инфраструктура в курортен комплекс " Чайка " е част от огромната им стратегия за облагородяване на региона, която включва и реновиране на улиците в местността Ален мак, възобновяване на панорамния път Варна - Златни пясъци и на сектора от път VAR 1082, попадащ в обсега на свлачище „ Трифон Зарезан ”. Срокът за реализация е до 3 години, а финансиране ще се търси от държавния бюджет или посредством дълготраен заем.Въпреки това, жителите на местностите " Ален Мак " и к.к. " Чайка " ще продължат с протестните дейности, защото не имат вяра на обещания. По обявата работи: Кремена Иванова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР