Пътят между Смолян и Мадан остава затворен. Това решиха експерти

...
Пътят между Смолян и Мадан остава затворен. Това решиха експерти
Коментари Харесай

Пътят между Смолян и Мадан остава затворен

Пътят сред Смолян и Мадан остава затворен. Това взеха решение специалисти на съвещание при регионалния шеф на Смолян. Затрупаното от голямото свлачище шосе няма да е налично за коли и даже за пешеходци. Единственият онходен маршрут е през Смилян и Рудозем.

Сутрин тясната пътека през свлачището е по-натоварена и от основната улица в Смолян. Ученици и служащи минават и бързат пешком към регионалния град.

11 обитаеми места към този момент остават без връзка с регионалния град. А затвореният път не е единственият проблем. Камъните блокират пътя на противопожарните коли и на колите за спешна помощ, които би трябвало да реагират бързо при сериозна обстановка.

„ Прекъсна и електрозахранването. В развой на спиране е и водоподаването ”, сподели кметът на село Търън Явор Говедаров.

Отварянето на затрупания път е рисково. Становището е на специалистите на Агенция “Пътна инфраструктура ”.

„ В региона имаме двама доста положителни геолози. Те отхвърлиха да се подпишат да пуснем пътя ”, каз Марияна Цекова, зам.-кмет на Смолян.

Междувременно към този момент се построява обход за леки коли през село Влахово.

Разчистването на трасето на обхода е извънредно мъчно. Работи се в планината с тежки машини. Властите твърдят, че този път би трябвало да е подготвен до няколко дни.

„ Това не е нещо, което може да стане с щракане на пръсти. Ще са нужни към седмица, а може и малко повече ”, сподели зам.-областният шеф Адриян Петров.

Дотогава единствената връзка сред Смолян и 11-те села по поречието на Черна река остава маршрутът през Смилян и Рудозем.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР