Пътувате нанякъде и усещате познатото бзз-бзз от телефона в чантата.

...
Пътувате нанякъде и усещате познатото бзз-бзз от телефона в чантата.
Коментари Харесай

Защо толкова често ни се струва, че телефонът вибрира

Пътувате нанякъде и усещате познатото " бзз-бзз " от телефона в чантата. Поглеждате - няма пропуснато позвъняване, нито известие, нито нищо.

Не сте единствените.  Според скорошно изследване 68% от интервюираните са изпитвали по този начин наречените " фантомни трептения ", като на 87% от тях означават, че им се случва ежеседмично.

Според Алекс Блажински от университета на Сидни странните чувства са породени от инцидентен електрически подтик, който подтиква околните нерви и основава чувството за осцилация.

Лари Розън, професор по логика на психиката от Калифорнийския държавен университет, е на друго мнение. В книгата си iDisorder той изяснява, че актуалният човек постоянно е в очакване на някакво софтуерно взаимоотношение, изключително във връзка с мобилния телефон - и неизбежно интерпретира всеки инцидентен тласък, да вземем за пример триенето на панталона в крайници или придърпването на стол по пода, като телефонно позвъняване.

Бомбардирани сме от сетивни данни ,  а мозъкът би трябвало да филтрира безполезния звук и да записва единствено значимите сигнали.  И той ги сортира съгласно това, което чака да открие, изяснява Майкъл Ротберг от медицинския център Бейстейт в Мазачузетс.

В праисторически времена  непрекъснато сме възприемали извитите пръчки в периферията на погледа си като змии. С днешната техноцентрична настройка мозъкът ни може да интерпретира всичко, от шумоленето на облеклата до къркоренето на стомаха, като сигнал, че получаваме позвъняване или известие.

В изследване, включващо 290 американски студенти, 90% от участниците са декларирали, че от време на време изпитват фантомните телефонни чувства. 40 на 100 са показали, че това се случва един път седмично. Друго, по-малко изследване измежду 169 болнични служащи, извършено през 2010 година, е разкрило, че почти 70 на 100 от тях са изпитали синдрома.

Източник: MentalFloss

Obekti.bg

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР