Пътуващото студио на БНТ2 започна обиколката си по проекта Парламентът

...
Пътуващото студио на БНТ2 започна обиколката си по проекта Парламентът
Коментари Харесай

Пътуващото студио на БНТ2 в Банско

" Пътуващото студио на БНТ2 " стартира обиколката си по плана " Парламентът на Европа 2025 ". Първата спирка беше Банско. В продължение на 7 дни осведомителният микробус ще посети 13 обитаеми места в Благоевградска област. А задачата на плана е българите да научат повече за работата и целите на Европейския парламент.

Банско

22-годишният Димитър Проданичин оказва помощ в магазина на родителите си и в това време учи Маркетинг в София. Според него големият брой туристи, които посещават града, оказват помощ да има повече търговски обекти.
Младите хора си остават в града, тъй като огромно развиване има туризмът и намират работа.
Димитър е безапелационен, че ще остане в родния си град, откакто приключи образованието си. По думите му промененият образ на Банско от осъществените европейски планове, като се изключи че радва локалните, притегля и доста гости.
Георги Икономов - кмет на община Банско: " Без помощта, без средствата и опита на Европейския съюз, България не би била същата. В рамките на 10 години тя се промени радикално ".
На същото мнение е и англичанинът Джеймс Хюз, който живее в Банско от 15 години и има хотел в курорта. Казва,че се построява добра инфраструктура, има и автомагистрали, по които се пътува доста по-бързо. Определя като огромна неточност решението на своите сънародници за Брекзит.
Джеймс Хюз: Ние сме доста по-силни обединени и доста по-добри. Това решение за излизане от Европейски Съюз съгласно мен, като предприемач, е доста неприятно решение.
Отворените граници е една от най-големите изгоди от участието ни в евросъюза, безапелационна е и Зорка Тумбаклиева.
Зорка Тумбаклиева: Да пътуваш без визов режим на всички места в цяла Европа е от огромна изгода за туризма.
Местните хора насочиха и свои рекомендации към българските евродепутати. Сред тях са да няма двоен стандарт за храните в другите страни, както и да се откриват повече специалности с практична устременост в междинните учебни заведения в дребните общини.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР