Пътуващата изложба Вечната книга, посветена на 150 години от Славейковия ...

Пътуващата изложба Вечната книга, посветена на 150 години от Славейковия

Библиотеката във Варна представя изложбата Вечната книга

Пътуващата галерия " Вечната книга ", отдадена на 150 години от Славейковия превод на Библията, гостува на Регионална библиотека " Пенчо Славейков " във Варна. Откриването е на 11 май 2022 година от 10.00 часа в главната постройка на библиотеката, на адрес бул. " Сливница “ №34.

Автори на изложбата са проф. Аксиния Джурова и проф. Вася Велинова, които са дали оригинали и фотоси на ръкописи и старопечатни книги от архива на Центъра за славяно-византийски изследвания " Проф. Иван Дуйчев " към СУ " Св. Климент Охридски ", особено снимани фрагменти от библиотеките на Троянския и Бачковския манастири, както и неповторими екземпляри от персоналната сбирка от на проф. Валери Стефанов.

На изложбата ще могат да се видят и книги от специфичните сбирки на Регионална библиотека " Пенчо Славейков " – Варна. Събитието се провежда от неправителствената организация " Извор на бъдеще ", с поддръжката на Центъра за славяно-византийски изследвания " Проф. Иван Дуйчев ", Института за литература към Българска академия на науките и Дружеството " АСИ България ". Експозицията може да бъде прегледана до края на месец май. 

Източник: varna24.bgКОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg