Пътуващата изложба Вечната книга, посветена на 150 години от Славейковия

...
Пътуващата изложба Вечната книга, посветена на 150 години от Славейковия
Коментари Харесай

Библиотеката във Варна представя изложбата Вечната книга

Пътуващата галерия " Вечната книга ", отдадена на 150 години от Славейковия превод на Библията, гостува на Регионална библиотека " Пенчо Славейков " във Варна. Откриването е на 11 май 2022 година от 10.00 часа в главната постройка на библиотеката, на адрес бул. " Сливница “ №34.

Автори на изложбата са проф. Аксиния Джурова и проф. Вася Велинова, които са дали оригинали и фотоси на ръкописи и старопечатни книги от архива на Центъра за славяно-византийски изследвания " Проф. Иван Дуйчев " към СУ " Св. Климент Охридски ", особено снимани фрагменти от библиотеките на Троянския и Бачковския манастири, както и неповторими екземпляри от персоналната сбирка от на проф. Валери Стефанов.

На изложбата ще могат да се видят и книги от специфичните сбирки на Регионална библиотека " Пенчо Славейков " – Варна. Събитието се провежда от неправителствената организация " Извор на бъдеще ", с поддръжката на Центъра за славяно-византийски изследвания " Проф. Иван Дуйчев ", Института за литература към Българска академия на науките и Дружеството " АСИ България ". Експозицията може да бъде прегледана до края на месец май. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР