Пътуванията през летния сезон са в разгара си в първото

...
Пътуванията през летния сезон са в разгара си в първото
Коментари Харесай

Резервациите в Airbnb удариха рекорд след възстановяването на пътуванията

Пътуванията през летния сезон са в разгара си в първото по-нормално лято във връзка с ограниченията към пандемията. Търсенето на квартири е също е повишено доста. Близо 104 милиона нощувки са били резервирани резервирани на платформата Airbnb през интервала от април до юни, което е връх за уеб страницата за настаняване.

Дългосрочният престой продължава да бъде най-търсен, евентуално поради повишаването на отдалечената работа. Но интернационалните пътувания пък се възвърнаха.

Като цяло резервациите през интервала април-юни са се нараснали с 25% по отношение на предходната година до 103,7 милиона и с 24% повече от 2019 година По-високите цени помогнаха за увеличение на приходите на компанията, които скочиха с 58% по отношение на предходната година до 2,1 милиарда $.

Близо половината от резервациите на компанията са за интервал от седмица или повече.

Търсенето на пътувания остава най-силно в Северна Америка, където резервациите са се нараснали с 37% спрямо 2019 година

Компанията, която разгласи през май, че се отдръпва от Китай, съобщи, че търсенето остава под равнищата отпреди пандемията в Азиатско-тихоокеанския район, поради рестриктивните мерки, които задържат китайските туристи. Въпреки премахването им в Китай през юли, Airbnb към момента има над 6 милиона дейни разгласи в платформата.

Компанията разгласи, че в този момент е в средата на най-силния си летен туристически сезон до момента и увери вложителите, че е добре готова за всичко, което може да удари стопанската система. Всъщност забавянето може да помогне на компанията, споделиха ръководители.

" Airbnb беше учредена по време на рецесията ", сподели основният изпълнителен шеф Брайън Чески в конферентен диалог с анализатори. В случай на ново закъснение, " считаме, че доста хора може да се извърнат към хостинг услугите още веднъж, тъй че това е огромна опция за нас ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР