Пътуванията на сънародниците ни в чужбина са намалели драстично, показват

...
Пътуванията на сънародниците ни в чужбина са намалели драстично, показват
Коментари Харесай

Едва 4 на сто от българите пътуват извън граница

Пътуванията на сънародниците ни в чужбина са намалели фрапантно, демонстрират настоящите данни на. Заради пандемията пътуванията на българите зад граница са в размер на едвам 4%.

През най-отпускарския интервал - юли-септември, общо 1.327 млн. български жители над 15-годишна възраст са осъществили туристически пътувания, като 96% от тях са били в страната и единствено 4% в чужбина.

Подобна беше картината и през предходната година. За съпоставяне през същото тримесечие на предпандемичната 2019-а обаче от общо 1.734 млн. българи, подхванали туристически пътувания, 24% са били зад граница.
 Съединени американски щати отваря границите за имунизирани европейци
Съединени американски щати отваря границите за имунизирани европейци

Новината е добра за авиолиниите, за които трансатлантическите пътувания са изключително печеливши

Все отново даже и в рецесията по-голямата част от излизанията на българите в чужбина това лято са били за отмора и екскурзия - 64%, демонстрира статистиката. Други 12% са посетили близки и родственици и също към 12% - са пътували по професионална линия - в командировки, участия в конгреси, конференции, подписване на покупко-продажби.

Българските туристи са харчили приблизително по 385.94 лева за туризъм в страната и по 693.50 лева отвън граница. За последните две години този междинен разход се е нараснал, надлежно със 17 и 38 лева Транспортът остава с максимален дял в разноските при пътуванията в чужбина, до момента в който в страната е храната е най-големият разход. При бизнес пътуванията в чужбина разноските са сензитивно по-високи - приблизително 1094 лева на човек.

За почивката или екскурзията си в чужбина единствено в една четвърт от случаите сънародниците ни са употребили услугите на туроператор. В страната проведените туристически пътувания са още по-малко - под 10%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР