Пътувам повече с автомобил, но ползвам и градския транспорт. Това

...
Пътувам повече с автомобил, но ползвам и градския транспорт. Това
Коментари Харесай

Наглост! Фандъкова ползвала градски транспорт. А Мерцедеса S-класа?

Пътувам повече с автомобил, само че употребявам и градския превоз. Това съобщи столичния кмет Йорданка Фандъкова в утринния блок на бТВ. Разбира се излъга. Фандъкова се качва на трамваи, метро или тролеи единствено когато има мероприятие и за ПР. През останалото време тя употребява Мерцедес S-класа с шофьор-офицер от Националната работа за сигурност.
Подобни коли употребяват и някои висши чиновници на общината.

Нещо повече, Столична община заделя към половин милион за пазаруване на нови първокласни коли за служебно прилагане.

През април 2020 година самостоятелният общински консултант Борис Бонев изпрати публична позиция до кмета на София Йорданка Фандъкова, в която упорства поръчката за нови първокласни служебни коли да бъде напълно прекъсната, а не просто краткотрайно спряна.

Не е спряна и до през днешния ден.

Самата Фандъкова през 2012 година декларира, че ще се откаже от служебния автомобил на НСО и от двамата шофьори-офицери от НСО. През 2021 към момента не се е отказала…

Преди 2 години Фрог нюз насочи документално питане до Столична община кои чиновници какви и какъв брой служебни коли употребяват. Няма отговор и до през днешния ден.

За съпоставяне ще напомним, че министър председателят на Дания, кметът на столицата Копенхаген, както и членовете на кабинета на кралицата Маргрете II се придвижват с колела и с градския превоз.

Дания - 400 млрд $ Брутният вътрешен продукт.

България – 66 млрд $ Брутният вътрешен продукт.

Фандъкова, стой да лъжеш. Всичко заплащат столичани, които са репресирани с нови и нови такси и санкции за паркиране без да си построила задоволително паркинги. Това е безочливо!

Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР