Пациентите с астма, заразени с новия коронавирус, не са изложени

...
Пациентите с астма, заразени с новия коронавирус, не са изложени
Коментари Харесай

US проучване изненадващо: К-19 няма да покоси пациентите с тази болест!

Пациентите с астма, инфектирани с новия ковид, не са изложени на по-голям риск от хоспитализиране или потребност от помощ за дишането спрямо пациентите с COVID-19 без астма. Това заяви Ройтерс.

Изследване на експерти в Бостън, Съединени американски щати е открило още, че рискът от съдбовен излаз при зараза с новия ковид е по-нисък при пациенти, които страдат от астма, спрямо пациентите с COVID-19 без астма.

В изследването били обхванати 562-ма пациенти с астма и с COVID-19 и 2686 пациенти с коронавирусна зараза на сходна с тях възраст, които не страдат от астма. Хоспитализациите в двете групи са сходни - надлежно 18 на 100 и 21 на 100. 3 на 100 от болните с астма и 4 на 100 от пациентите без астма били сложени на изкуствена белодробна вентилация. Оказало се, че нито един от 44-те пациенти с астма в болница не е умрял в резултат на COVID-19.

"Макар че към момента не са известни факторите за това, би трябвало да се проучат вероятни биологични механизми и допустимо защитно влияние на медикаментите за астма като кортикостероидите да вземем за пример ", пишат създателите на проучването в публикация, оповестена в електронната библиотека medRxiv.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР