Пациент от Лондон е станал първият в света, на когото е

...
Пациент от Лондон е станал първият в света, на когото е
Коментари Харесай

Лондончанин получи първото в света око, отпечатано на 3D принтер

Пациент от Лондон е станал първият в света, на който е вградена очна протеза, отпечатана на 3D принтер, съобщи Франс прес, базирайки се на болничното заведение в английската столица, която прави интервенцията.

Стив Вързи " ще бъде първият човек в света, който ще получи напълно цифрово основано, 3D отпечатано око ", се показва в изказване, направено от Центъра за биомедицински проучвания " Мурфийлдс ".

Използването на 3D щемпел прави допустимо да се понижи на половина времето, належащо за произвеждане на изкуствено око, което сега е към шест седмици. Същевременно методът разрешава да се вършат по-реалистични импланти, изясняват от болничното заведение.

" Нуждая се от протеза от 20-годишен и постоянно съм се чувствал нерешителен поради това ", споделя пациентът Стив Вързи, 40-годишен инженер от Лондон.

" Когато излизам от къщи, постоянно се поглеждам повторно в огледалото и не одобрявам това, което виждам ", споделя още той, и добавя, че новото око, което е тествал по-рано през месеца, е " фантастично ".

Настоящите акрилни импланти изискват авансово основаване на матрица на очната празнина - тежка и инвазивна процедура, изключително за деца, които може да се нуждаят от обща упойка. След това те се слагат и оцветяват.

С 3D версията е задоволително просто сканиране на окото. Софтуерът построява тримерен модел, а резултатът се изпраща на принтер в Германия, който отпечатва окото за два часа и половина. Освен че се създава по-бързо, полученото по този метод изкуствено око наподобява по-естествено.

" Надяваме се, че това клинично изпитване ще ни даде безапелационни доказателства за добавената стойност на тази нова технология и разликата, която тя прави за пациентите. Методът явно има капацитет да понижи описите на чакащите ", разяснява професор Мандийп Сагу, офталмолог в болничното заведение.

Според " Мурфийлдс Ай Чарити " над 8 милиона души по света имат очна протеза в резултат на дисторция, заболяване или контузия. Организацията отбелязва, че техниките за произвеждане са се трансформирали малко за петдесет години.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР