Патрулни кораби и бронирани машини. Обща цена приблизително 2.5 млрд.

...
Патрулни кораби и бронирани машини. Обща цена приблизително 2.5 млрд.
Коментари Харесай

Новите военни сделки: Фаворитите, скритите играчи и някои БГ особености

Патрулни кораби и бронирани машини. Обща цена почти 2.5 милиарда лв. и нагоре. Това са новите военни покупко-продажби, които държавното управление се готви да подпише идната година.

То закупи тази година изтребители F-16 Block 70 от Съединени американски щати за 2.1 милиарда лв., като промени в ход първичните условия на плана. Подобно държание не се изключва и в този момент.

В средата на декември военното министерство ще отвори офертите за нови бронирани машини (1.5. милиарда лева) и два патрулни кораби (1 милиарда лева). В двата плана са заложени съответни условия, само че и задоволително малки врати. Част от фолклора на военното министерство е, че с цел да бъде добра една методика, би трябвало да обезпечава опция за аргументиране на всеки " верен " избор.

Военните нееднократно са се разграничавали от направените избори при сходни процедури, само че в множеството случаи не смеят да го създадат обществено. В същото време милиардните покупко-продажби за военно съоръжение носят доста разнообразни стратегически национални ползи и е обикновено те да излизат отвън техническите условия. В България огромните планове се гласоподават от държавното управление и Народното събрание и по този начин на процедура ръководещите поемат политическата отговорност за тях.

Проектът за изтребителите беше изменен от депутатите, с цел да разреши стратегическия избор на Съединени американски щати и F-16. Подобна смяна на плановете не се изключва и за бронираните машини и корабите, само че най-малко към този момент те са в ръцете на МО.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР