Патриотична коалиция – ВОЛЯ и НФСБ са получили най-много дарения

...
Патриотична коалиция – ВОЛЯ и НФСБ са получили най-много дарения
Коментари Харесай

НФСБ и „Воля” са дарени с 281 000 лв. от управителя на ТВ „СКАТ”

„ Патриотична коалиция – ВОЛЯ и НФСБ ” са получили най-вече дарения от един симпатизант за отминалите избори на 4 април спрямо всички останали участници във вота. Това демонстрира регистърът на Сметната палата.

Петьо Савов Георгиев е направил 4 дарения на предизборния съюз сред Веселин Марешки и Валери Симеонов. Лице със същото име е маркирано на уеб страницата на Съвета за електронни медии (СЕМ) като шеф и съучастник на „ СКАТ ТВ ” ООД – медията, в която е съучастник и лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Най-голямото подаяние възлиза на 166 328 лева Следват още три суми – 60 500 лева, 49 660 лева и 4 800 лева Общо Георгиев е дал на обединението за нейната акция 281 288 лева В декларациите, които е показал пред Сметната палата, като източник на средствата той е показал „ приходи по контракти за ръководство и надзор и от дивиденти ”.

Единственото друго подаяние за изборите на 4 април, което надвишава 10 000 лева, е било предоставено на „ Българско национално обединяване ” (БНО) – партията, с която се състезава на вота хазартният необут Васил Божков. То е на стойност 76 000 лева Дарителят е Тодор Ангелов Ангелов, който е показал, че парите идват от „ трудови хонорари и дивиденти ”.

Името на Ангелов излиза като едно от лицата на партията на Божков „ Българско лято ”. На уеб страницата й се загатва, че е „ управлявал едни от най-големите частни енергийни сдружения в България ”.

Размерът на даренията остава съвсем идентичен

По данните на Сметната палата общият размер на средствата, които партиите са получили за предизборните си акции, не е изключително друг спрямо изборите за парламент през 2017 година Тогава са събрали 1 396 555.34 лева За 2021 година сумата доближава 1 471 125.83 лева – т.е., разликата е по-малко от 100 000 лева.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР