Патрик Муратоглу, бивш треньор на най-добрия български тенисист Григор Димитров,

...
Патрик Муратоглу, бивш треньор на най-добрия български тенисист Григор Димитров,
Коментари Харесай

Муратоглу: Сервисът на Григор Димитров се е подобрил значително

Патрик Муратоглу, някогашен треньор на най-хубавия български тенисист Григор Димитров, разяснява, че в основата на мощния сезон на хасковлията през 2017 година е усъвършенстваният му сервис.

Муратоглу показа третия в международната класация Димитров в рубриката " Треньорът " на " Евроспорт ".

" През предходната година Григор Димитров несъмнено изигра най-силния сезон в кариерата си. През ноември той завоюва купата на финалния шампионат на АТР в Лондон и приключи годината под номер 3 в международната класация. Едно ужасно достижение за състезател, който година и половина по-рано се бе сринал до номер 40 в ранглистата и му бе комплициран етикета " Пропилян гений ", съобщи Муратоглу.

" На какво обаче се дължи този необикновен напредък в играта на българина? Ако би трябвало да се отличи един детайл, то това изрично е сервисът. През 2017 година Димитров завоюва 77,5% от точките при първи начален удар, което е с цели 5,2% повече спрямо 2016-а. По този индикатор сервисът на Григор е също толкоз добър, колкото на потвърдени експерти в тази област като Томаш Бердих и Фелисиано Лопес " добави той.

" Какво обаче прави подаването на Димитров толкоз дейно? Скоростта му безспорно е фундаментален съставен елемент. Миналата година Димитров реализира междинна скорост от 192 км/ч, което е със 7 км/ч повече спрямо предходния сезон.. Както постоянно се случва, дребните промени имат огромен резултат. Миналата година българинът избави 68% от точките за пробив на противниците, като по този индикатор се следи растеж от 10% в съпоставяне със статистиката му от 2016 година. В това отношение резултатът на Григор е по-добър, в сравнение с всеки различен. Включително и на Роджър Федерер ", сподели още френският познавач.

Във втория кръг на Откритото състезание на Австралия Григор Димитров ще се изправи против квалификанта Макензи МакДоналд (САЩ), който заема 186-а позиция в международната класация. Мачът ще се играе на следващия ден и ще бъде излъчен директно по Евроспорт 1, като срещата ще стартира след 10 ч. българско време.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР