Пътностроителните фирми спират ремонтните и поддръжката на пътищата. Те са

...
Пътностроителните фирми спират ремонтните и поддръжката на пътищата. Те са
Коментари Харесай

Пътните строители спират работа - чакат 520 млн. лв за извършени дейности

Пътностроителните компании стопират ремонтните и поддръжката на пътищата. Те са недоволни, че в актуализацията на бюджета не са планувани средства за разплащане на към този момент осъществени действия. Регионалният министър в оставка Гроздан Караджов прикани пътните строители да не стопират работа, тъй като това ще заплаши сигурността.

520 милиона лв.. Толкова съгласно пътните строители им дължи страната за осъществени към този момент действия. Затова стопират настоящото поддържане на пътищата у нас и ще си търсят парите в съда.

При очевидната липса на финансиране ще бъдем принудени да спрем. Нещо повече, след отчета на междуведомствената група ще би трябвало да спрем и дейностите, които са предоставени от настоящето управлението на АПИ, от настоящия бюджет, за които има обезпечено финансиране до момента в който не получим явен документ от страната, че тези действия,които са ни предоставени са законни, сподели инж. Стефан Чайков, браншова камара " Пътища ".

Регионалният министър в оставка Гроздан Караджов прикани пътните строители да не изоставят обектите си поради политически проблеми.

В момента се работи по стотици обекти в цялата страна, най-големият ми боязън е поради тяснопартийни ползи да се раздухва тази нервност и тя да стигне до там, че пътно-строителните компании да се отдръпват от ремонтите. Изоставянето ще значи застрашаване на сигурността на пътуващите по българските пътища.

От браншовата камара дефинираха вчерашния отчет за осъществените действия по пътищата до момента, който беше направен от комисия сред финансовото и районното министерство, като " цялостна неистина ".

Нашите митинги ще бъдат най-елементарни. Просто ще спрем работата по ремонта и поддръжката на българските пътища, което автоматизирано ще рефлектира върху всички превозвачи, водачи и ползватели на пътища, сподели инж. Лазар Лазаров, браншова камара " Пътища ".

Според подписаните контракти, до края на юни пътните компании би трябвало да получат всички дължими от им от страната суми. Ако това не стане, от юли ще си търсят правата в съда и в случай че осъдят страната, това ще натовари в допълнение бюджета с 200 милиона лв..
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР