Пътниците на Сингапурските авиолинии вече могат да ползват безплатен интернет

...
Пътниците на Сингапурските авиолинии вече могат да ползват безплатен интернет
Коментари Харесай

Сингапурските авиолинии обявиха безплатен Wi-Fi за всички пътници: Твърде много свързаност?

Пътниците на Сингапурските авиолинии към този момент могат да употребяват безвъзмезден интернет на височина 12 000 метра

Емил Василев преди 36 секунди 2 Сподели

Най-четени

IT НовиниКалин Карабойчев - 13:13 | 03.06.2023

„ Се таа брат “ е повода съдът да спре достъпа до Zamunda и Pirate Bay

IT НовиниСветлин Желев - 9:56 | 05.06.2023

Раждането на „ Черния лебед “: Девет години от „ чертежа на салфетка “ до първия полет

IT НовиниДаниел Десподов - 9:11 | 06.06.2023

Мъск: „ Ако Китай сътвори извънредно мощен изкуствен интелект то това ще съставлява риск за суверенитета на Китай “

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

В по-прости времена по време на полет човек можеше да изключи мобилния си телефон, да прочете някоя книга, да се наслаждения на чаша вино, да гледа филм, просто да си почине, или даже да се осмели да беседва с различен пасажер.

Но тъй като към този момент живеем в ера на цифрови условия и въпреки че за мнозина би било комфортно да останат свързани със света отвън самолета, допреди към 5 години летенето означаваше да се изключиш от мрежата (донякъде), даже и за няколко часа.

През последното десетилетие от ден на ден самолетни компании вкарват безвъзмездни и платени Wi-Fi услуги за своите пасажери. В епохата на 5 милиарда дневни консуматори на интернет по света от ден на ден хора избират да се възползват от услугата.

Сингапурските авиолинии се причислиха към листата на самолетните компании, които дават на своите пасажери безвъзмезден Wi-Fi. Докато безплатният Wi-Fi е наличен единствено за пасажерите, пътуващи в първа или бизнес класа на други самолетни компании, флотилията от самолети на самолетната компания ще разшири обсега на услугата за пасажерите във всички класове салони от 1 юли 2023 година.

„ В резултат на това клиентите във всички класове салони ще могат да поддържат връзка с околните си, да работят онлайн или да наблюдават последните вести или каналите си в обществените медии, даже от 12 000 метра в небето. “

се споделя в известие за пресата на Сингапурските авиолинии

ДжетБлу Еъруейс, Делта Еърлайнс, Катарските авиолинии и Норвежките авиолинии са измежду дребното самолетни компании, които в действителност оферират висока скорост на Wi-Fi на 12 000 метра във въздуха, само че това е обвързвано с някои ангажименти. Степента на досегаемост на Wi-Fi услугите се разграничава при обособените самолетни компании. При множеството самолетни компании пасажерите би трябвало да са част от програмата им за постоянни пасажери или да заплатят такса, с цел да получат достъп до премиум проект с по-висока скорост на интернет.

По данни на Международната асоциация за въздушен превоз, международният пътнически трафик се е нараснал след края на пандемията от COVID-19, при която авиосекторът съвсем бе спрял да действа. През април 2023 година световният пътнически трафик се е върнал на 90% от равнището преди Коронавирус, което значи, че светът е на път да се върне към 4,5 милиарда пасажери през 2019 година, съгласно отчет на South China Morning Post (SCMP).

Въпреки това самолетната компания разгласи, че безплатната неограничена Wi-Fi услуга е налична на всички самолети, като се изключи седемте самолета Boeing 737-800 NG, които нямат Wi-Fi поддръжка.

За да се възползват от офертата, пасажерите би трябвало да се записват за KrisFlyer, стратегия за награди на Singapore Airlines Group, на борда на самолета или онлайн преди полета.

Според оценки от 2022 година на We Are Social, английска компания, която наблюдава потреблението на интернет и обществените медии, потребителите на интернет прекарват към 6 часа на ден в сърфиране и скролване в разнообразни уеб страници и обществени мрежи. Не може да се каже, че съществуването на безвъзмезден Wi-Fi безусловно ще усили тези числа, само че би трябвало да се запитаме – какъв брой съгласуваност е прекалено много?

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg