Пътници, преживели инцидента на истанбулското летище Сабиха Гьокчен, при който

...
Пътници, преживели инцидента на истанбулското летище Сабиха Гьокчен, при който
Коментари Харесай

Пътници от сцепения самолет в Турция разказват за преживения ужас

Пътници, претърпели случая на истанбулското летище " Сабиха Гьокчен ", при който аероплан на нискобюджетната самолетна компания " Пегасус " излезе от пистата и след това се разцепи на три елементи, споделиха, че машината е кацнала извънредно бързо, съобщи Асошиейтед прес.

Енгин Демир, който е бил ранен при случая, е показал пред телевизия НТВ, че в действителност е забелязал скоростта, когато аероплан Боинг 737 е кацнал нощес на летище " Сабиха Гьокчен ".

Приземявайки се в конюнктура на мощен вятър и дъжд, самолетът излезе от пистата, движи се в продължение на 50-60 метра, преди да падне в ров от височина към 30 метра, заяви валията на Истанбул Али Йерликая. Трима души починаха, а 180 бяха ранени, откакто 11-годишният аероплан се разцепи на три елементи.

С тази скорост мисля, че той не можеше да спре. Всичко стана в границите на 2-3 секунди, сподели Демир от болничното си легло в Истанбул. Той сподели, че е бил заклещен за известно време от парчета от самолета, падащи от багажното поделение.

" Имаше писъци и крясъци. Аз се пробвах да успокоя хората към мен. Скоро пристигна помощ ", описа той.

Друг оживял след случая, Алпер Кулу, уточни пред организация ДХА, че полетът е бил " необикновен от началото до края ".

" Това беше доста турбулентен полет. Самолетът се приземи мъчно. Беше доста бързо спрямо други полети ", сподели той и добави с подигравка, че известието " Добре пристигнали в Истанбул " е било направено, откакто колесникът се е докоснал до повърхността на земята.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР