Пътнически самолет със 172-ма пътници едва не беше свален от

...
Пътнически самолет със 172-ма пътници едва не беше свален от
Коментари Харесай

Сирийската ПВО едва не свали пътнически самолет заради израелска атака

Пътнически аероплан със 172-ма пасажери едвам не беше свален от сирийската противовъздушна защита, до момента в който тя отразявала израелска въздушна офанзива покрай Дамаск. Самолетът е направил изключително кацане на следената от Русия военновъздушна база Хмеймим, заяви Ройтерс, базирайки се на РИА Новости.

Руската осведомителна организация цитира представителя на съветското министерство на защитата военачалник Игор Конашенков.

Според генерала след 2 ч тази заран четири израелски изтребителя Ф-16 са нанесли удари с осем ракети "въздух-земя " по предградията на сирийската столица, без да навлизат в сирийското въздушно пространство. В отговор сирийските държавни сили задействали зенитните ракетни комплекси на Противовъздушна отбрана. В този миг пътнически "Еърбъс " А320 правил заход за кацане на интернационалното летище в Дамаск. Благодарение на бързите дейности на авиодиспечерите самолетът е бил изведен от рисковата база и се приземил на най-близкото летище - в база Хмеймим, сподели Конашенков, представен от РИА.

Конашенков също по този начин съобщи, че израелски изтребители Ф-16 са направили удари с осем ракети въздух-земя по предградията на Дамаск и че е "обичайна процедура израелските военновъздушни сили да употребяват цивилен самолети за отбрана на личните си изтребители от сирийските Противовъздушна отбрана системи ", предават Интерфакс и други съветски организации.

Той акцентира, че сходни "операции на израелски стратези, за жалост, подлагат на риск живота на стотици почтени цивилни ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР