Пътнически самолет със 172-ма пътници едва не беше свален от

...
Пътнически самолет със 172-ма пътници едва не беше свален от
Коментари Харесай

Сирийската ПВО едва не свали пътнически самолет близо до Дамаск

Пътнически аероплан със 172-ма пасажери едвам не беше свален от сирийската противовъздушна защита, до момента в който тя отразявала израелска въздушна офанзива покрай Дамаск.

Самолетът е направил изключително кацане на следената от Русия военновъздушна база Хмеймим, заяви Ройтерс, базирайки се на РИА Новости. Говорителят на съветското министерство на защитата военачалник Игор Конашенков заяви, че след 2 ч. тази заран четири израелски изтребителя Ф-16 са нанесли удари с осем ракети "въздух-земя " по предградията на сирийската столица, без да навлизат в сирийското въздушно пространство, съобщи Българска телеграфна агенция.

Украински пътнически аероплан се разруши в Иран. Няма оживели

В отговор сирийските държавни сили задействали зенитните ракетни комплекси на Противовъздушна отбрана. В този миг пътнически "Еърбъс " А320 правил заход за кацане на интернационалното летище в Дамаск. Благодарение на бързите дейности на авиодиспечерите самолетът е бил изведен от рисковата база и се приземил на най-близкото летище - в база Хмеймим, сподели Конашенков, представен от РИА Новости.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР